Σύγχυση για το take away και delivery

Σύγχυση προκλήθηκε το βράδυ της Τετάρτης μετά τις αρχικές διευκρινίσεις από την Πολιτική Προστασία σχετικά με την λειτουργία των delivery μετά  τις 9 το βράδυ.

5183007 2

Μια ακόμη σύγχυση προκλήθηκε από τις ανακοινώσεις του Νίκου Χαρδαλία, αναφορικά με την απαγόρευση κυκλοφορίας που ισχύει από την Παρασκευή. Αρχικές διευκρινίσεις της Πολιτικής Προστασίας επί των δηλώσεων του Νίκου Χαρδαλιά για απαγόρευση της κυκλοφορίας τις νυχτερινές ώρες, από την Παρασκευή 13/11 σε όλη τη χώρα, έκαναν λόγο για μη λειτουργία του take away και του delivery μετά τις 20:30, κάτι που αναιρείται με νεότερη διευκρίνιση. Έτσι, σχετικά με τη λειτουργία των take away και delivery κατά τις ώρες 21.00 – 05.00, η ΓΓΠΠ διευκρινίζει ότι δεν τίθεται ζήτημα απαγόρευσης των υπηρεσιών παράδοσης κατ’ οίκον (delivery) κατά τις ώρες αυτές.

Επίσης, διευκρινίζει  ότι η παραλαβή από εν λειτουργία καταστήματα (take away) συνεχίζεται μετά τις 21.00 και καθ’ όλη τη διάρκεια του ωραρίου λειτουργίας τους, όχι όμως ως αυτοτελής λόγος μετακίνησης, αλλά στο πλαίσιο των επιτρεπόμενων μετακινήσεων κατά τις ώρες αυτές.

Υπενθυμίζεται οτι ο Νίκος Χαρδαλιάς, εκτός από τον περιορισμό των μετακινήσεων είπε επίσης οτι η ατομική άθληση επιτρέπεται μόνο μέχρι 3 άτομα και κοντά στην οικία των πολιτών, αλλά και εδώ δεν διευκρίνισε την ώρα που μπορεί κάποιος να κάνει την άσκηση του  ενώ ανέφερε ότι μπορεί κάποιος να εξέλθει μετά τις 21:00 για λόγους εργασίας, υγείας και μικρή βόλτα των κατοικίδιων σε κοντινή απόσταση από την οικία.