Newsroom

Newsroom

Συγχαρητήριο τηλεφώνημα του Ομπάμα στον Τσίπρα

Συγχαρητήριο τηλεφώνημα από τον Μπαράκ Ομπάμα δέχτηκε σήμερα ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, για την ανάληψη των καθηκόντων του.

a obama

Συγχαρητήριο τηλεφώνημα από τον Μπαράκ Ομπάμα δέχτηκε σήμερα ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, για την ανάληψη των καθηκόντων του.

Συζήτησαν τις εξελίξεις σχετικά με το προσφυγικό, ενώ ο Αμερικανός Πρόεδρος εξέφρασε την ελπίδα του για την σταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας και την επιστροφή της στην ανάπτυξη.
Ο Αλέξης Τσίπρας θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στις ΗΠΑ την Κυριακή, προκειμένου να λάβει μέρος στις εργασίες της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Στις 30 Σεπτεμβρίου, ο κ. Τσίπρας, σύμφωνα με πληροφορίες, θα έχει συνάντηση με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Τζον Κέρι. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών κατέθεσε το αίτημα της συνάντησης πριν από λίγες ημέρες.

Ο Αλέξης Τσίπρας, αναμένεται να παρουσιάσει τις ελληνικές θέσεις, ενώ είναι σαφές ότι ο κ. Κέρι θα θέσει από την πλευρά του ζητήματα αμερικανικού ενδιαφέροντος (πχ Κυπριακό, μεταναστευτικό, Συρία, ευρω-ρωσικές σχέσεις κ.ά). Ο Έλληνας πρωθυπουργός αναμένεται να έχει τετ α τετ και με τον Τούρκο ομόλογό του, Αχμέτ Νταβούτογλου. Η συνάντηση θεωρείται εξαιρετικά σημαντική καθώς παραμένουν ανοικτά  κρίσιμα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής, όπως το μεταναστευτικό.