Συγχαρητήρια κύριε Μηταράκη! Αποτύχατε!

Η κυβέρνηση της ΝΔ για τους δικούς της κομματικού συμφέροντος λόγους, έχει αποφασίσει να κάνει την Λέσβο φυλακή προσφύγων

Ek mitar

Διαβάσαμε στην ιστοσελίδα ΣΤΟ ΝΗΣΙ την ανάρτηση-διάλογο του περιφερειάρχη βορείου Αιγαίου κυρίου Μουτζούρη με τον υπουργό μεταναστευτικής πολιτικής κύριο Μηταράκη:

«Ο κ. Μουτζούρης με την ανάρτηση του έδινε τα εύσημα σε Χίο και Σάμο για τις μηδενικές ροές μεταναστών και προσφύγων αλλά διατύπωνε την “αυξανόμενη δυσαρέσκειά του για τη Λέσβο”.

Σε αυτήν την ανάρτηση έσπευσε αμέσως να απαντήσει ο Υπουργός εγκαινιάζοντας έναν διάλογο Περιφερειάρχη – Υπουργού δια του Facebook.

“Κώστα στο αντίστοιχο τετράμηνο 2018 μπήκαν στη Λέσβο 5860 και 2019 μπήκαν 3570. Φέτος μέχρις στιγμής 1192. Αν εξαιρέσουμε τις πρώτες μέρες του Μαρτίου, οι αφίξεις είναι πολύ περιορισμένες στη Λέσβο. Μηδενικές στα άλλα νησιά. Οφείλουμε ευγνωμοσύνη σε αυτούς που φυλάνε τα σύνορα μας” έγραψε ο κ. Νότης Μηταράκης.»

Είναι φανερό ότι στα λόγια του κυρίου Μηταράκη ευημερούν οι αριθμοί αλλά δυστυχούν οι άνθρωποι. Επέλεξε να χρησιμοποιήσει κάποια στοιχεία για τις αφίξεις προσφύγων-μεταναστών του πρώτου τετραμήνου του 2018, 2019, 2020 που νομίζει ότι τον συμφέρουν.

Όμως στο αμείλικτο ερώτημα που τίθεται συνεχώς, πως οι 5678 πρόσφυγες που βρίσκονταν στο ΚΥΤ της Μόριας στις 7 Ιουλίου 2019, ημέρα που ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας η ΝΔ, έγιναν σήμερα πάνω από 17000 αδυνατεί να απαντήσει.

Η απάντηση είναι γνωστή. Η κυβέρνηση της ΝΔ για τους δικούς της κομματικού συμφέροντος λόγους, έχει αποφασίσει να κάνει την Λέσβο φυλακή προσφύγων. Έτσι θα διατηρήσει «καθαρή» και «αμόλυντη» την υπόλοιπη Ελλάδα. Αυτό ας μην το ξεχνάμε κι ας μην παραμυθιαζόμαστε. Ειδικά οι κάτοικοι της Μόριας και των γύρω περιοχών. Έτσι θα πάει το πράγμα. Με ψέματα, ανέφικτες υποσχέσεις που ποτέ δεν τηρούνται και ούτε πρόκειται να τηρηθούν.Ούτε πρόκειται να υπάρξει ουσιαστική αποσυμφόρηση. Ήδη από την τελευταία επίσκεψη του κυρίου Μητάρακη και του κυρίου Αθανασίου στο ΚΥΤ της Μόριας που έγινε στις 3 Μαΐου, πέρασε πάνω από ένας μήνας. Μας είχαν υποσχεθεί ότι 1500 πρόσφυγες θα μεταφέρονται κάθε μήνα στην υπόλοιπη Ελλάδα. Πόση κοροϊδία μας επιφυλάσσουν ακόμα;

Toν τελευταίο καιρό στο ΚΥΤ της Μόριας υπάρχει ένταση. Βία. Η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να κάνει το ΚΥΤ φαβέλα, παραγκούπολη εξαθλιωμένων, απελπισμένων ανθρώπων. Έτσι τιμωρεί τους πρόσφυγες, τιμωρεί και μας που δεν υπακούσαμε στα κελεύσματα της, διώξαμε κακήν κακώς τα ΜΑΤ και δεν τους επιτρέψαμε να κάνουν το κλειστό κέντρο – φυλακή. Ουσιαστικά με την εξαθλίωση των προσφύγων εκβιάζουν και εμάς.

Όταν όμως δημιουργείς συνθήκες φαβέλας- τενεκεδούπολης, οι άνθρωποι συμπεριφέρονται ανάλογα. Όλα τα νέα παιδιά που έφυγαν από τις πατρίδες τους για ένα καλύτερο μέλλον στην Ευρώπη, όταν συναντούν την αδιαφορία και την απόρριψη, χωρίς εναλλακτικούς δρόμους ενασχόλησης, επιμόρφωσης και θετικής διαφυγής, είναι  επόμενο να δημιουργούν δικές τους ομάδες-αγέλες έξω από τα πλαίσια της λογικής και της νομιμότητας.

Η κυβέρνηση είναι υπεύθυνη για όλο αυτό το σκηνικό της παραβατικότητας και της βίας.

Η αδιαφορία της να παρέμβει και να δώσει κάποιες διεξόδους, γεννά την παραβατικότητα. Για κάθε μαχαιριά για κάθε ζωή που χάνεται, είναι υπεύθυνοι ο κύριος Μηταράκης κι ο κύριος Μητσοτάκης. Επέλεξαν για την Λέσβο, τους πολίτες της και τους πρόσφυγες τον ρόλο του θύματος. Και παρακολουθούν αδιάφοροι. Ας μην καμαρώνει λοιπόν ο κύριος Μηταράκης  ο δήμιος των νησιών μας για τις επιτυχίες του.

Πρέπει να  ξέρουν πλέον οι κάτοικοι της Λέσβου και ειδικά των γύρω από την Μόρια περιοχών, ότι η κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται ούτε για την ψυχολογική κατάσταση των προσφύγων, ούτε για την υγεία τους, ούτε για το αδιέξοδο στο οποίο έχουν βρεθεί. Η κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται για το αν οι συνθήκες στον καταυλισμό χειροτερεύουν. Το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να κρύψει τις ευθύνες της πίσω από τους πρόσφυγες/ μετανάστες.  Θέλει οι Λέσβιοι να «μισούν» τους πρόσφυγες κι η ίδια να νίπτει τας χείρας της. Διαίρει και βασίλευε.

Κι όλοι οι ντόπιοι παράγοντες, Δήμαρχος Μυτιλήνης, Περιφερειάρχης και κάποιοι από τους γύρω από την Μόρια κοινοτάρχες, σιγοντάρουν και παίζουν το παιχνίδι της κυβέρνησης. Θεωρούν τους εαυτούς τους πρώτα εκπροσώπους της ΝΔ, παρά των Λεσβίων πολιτών που τους εξέλεξαν στις διάφορες αυτοδιοικητικές θέσεις. Και όσο ανέχονται την κοροϊδία τόσο περισσότερο τους κοροϊδεύουν, και μαζί μ’ αυτούς και ολόκληρο τον Λεσβιακό λαό.

Κι όσο για την ευγνωμοσύνη που αναφέρει ο κύριος Μηταράκης σ’αυτούς που φιλάνε τα σύνορα μας, με τρόμο αναλογιζόμαστε την παγκόσμια δυσφήμιση για την χώρα μας, εάν από τα παράνομα σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο push backs που γίνονται, υπάρξει κάποιο ναυτικό ατύχημα και πνιγούν άνθρωποι.

Πηγή: mplokia.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Κυριακή

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Στη μήνυση, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star παρουσιάζεται ένα άγνωστο στοιχείο, αφού…