«Συγχαρίκια και εύγε» στην κυβέρνηση από την Ελληνική Λύση για τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα

«Αντέγραψαν τις προτάσεις μας», διατείνονται οι σύντροφοι ωστόσο τονίζουν ότι «η Ελληνική Λύση ελπίζει, η Νέα Δημοκρατία να υλοποιήσει το νόμο».

ek velop

Στο θέμα των προτεινόμενων αλλαγών του Ποινικού Κώδικα το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου σε ανακοίνωσή της σημειώνει: «Με αφορμή τις προτεινόμενες στο νέο νομοσχέδιο αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα, φαίνεται πως η Νέα Δημοκρατία αποφάσισε να σοβαρευτεί και να επιχειρήσει -τουλάχιστον εν μέρει- να νομοθετήσει σωστά! Αντιγράφοντας-δυστυχώς και πάλι ανεπιτυχώς- κάποιες από τις προτάσεις του προγράμματός μας, τις οποίες προεκλογικά λοιδορούσε, έδειξε τουλάχιστον την πρόθεση να βάλει τέλος στην ασυλία του κάθε κουκουλοφόρου, “μολοτοφόρου” και να επιβληθούν δρακόντια μέτρα για την πάταξη της ανομίας!

Πάρα το γεγονός ότι και πάλι απεδείχθησαν κακοί αντιγραφείς-καθώς κατά τα λοιπά το νομοσχέδιο κρύβει τεράστιους κινδύνους- η Ελληνική Λύση ελπίζει, η Νέα Δημοκρατία να υλοποιήσει το νόμο και κυρίως να τον εφαρμόσει γιατί μας έχει συνηθίσει με την αριστεροφοβία της!» καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι το προηγούμενο διάστημα η κυβέρνηση κατέθεσε τις προτάσεις της για τον νέο Ποινικό κώδικα. Μέσα σε αυτές , στοχοποιείται  η δράση αναρχικών ομάδωνκαθώς το υπουργείο επιθυμεί με το Σχέδιο Νόμου την αυστηροποίηση ποινών σε πράξεις, όπως η εισβολή σε δημόσια κτίρια, καθώς προβλέπεται φυλάκιση έως τρία έτη, όταν «προκαλεί διακοπή ή σοβαρή διατάραξη της ομαλής διεξαγωγής της υπηρεσίας».

Την ίδια ώρα, το υπουργείο Δικαιοσύνης μετατρέπει ξανά σε κακουργηματικές πράξεις αδικήματα που με το νέο Ποινικό Κώδικα είχαν γίνει πλημμελήματα. Μεταξύ αυτών και μέρος της κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών (272 ΠΚ), στο οποίο προστίθεται νέα παράγραφος. Σε αυτή, όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση, προβλέπεται κακουργηματική τιμωρία «όταν τελείται από δράστη ο οποίος συμμετέχει σε πλήθος που διαπράττει βιαιοπραγίες εναντίον προσώπων ή πραγμάτων ή εισβάλει παράνομα σε ξένα σπίτια ή άλλα ακίνητα. Η απειλή κάθειρξης εως 10 έτη δικαιολογείται στην περίπτωση αυτή λόγω της αμεσότητας του κινδύνου που ενέχει η κατοχή εκρηκτικών υπό αυτές τις περιστάσεις». Πάντως, η κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών συνεχίζει να τιμωρείται ως πλημμέλημα.

Παράλληλα, αυστηροποιείται και το περιβόητο 110Α του Ποινικού Κώδικα για την υφ’όρων απόλυση εγκλείστων. Συγκεκριμένα, αυξήθηκε ο χρόνος έκτισης από τα 17 στα 22 έτη, προκειμένου να λάβουν οι πολυισοβίτες, όπως καταδικασθέντες της 17Ν, την κατ’ οίκον έκτιση ποινής με ηλεκτρονική επιτήρηση.

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

5754833

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

Τα παράπονα της προς το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε σε συνέντευξη η Εύα Καϊλή

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Κανάκης 1

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Αυλαία έριξε για φέτος το Ράδιο Αρβύλα, με τον Αντώνη Κανάκη να μιλάει για τη…

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ