Συγγνώμη, σκοτώσαμε το παιδί σας

Ετοιμάζεται η κυβέρνηση να εγκαταστήσει την πανεπιστημιακή αστυνομία με οπλοφόρους αστυνομικούς. Θέλουν να βάλουν τους οπλισμένους να φυλάνε τα παιδιά μας.

Ορέστης Μεταξάς 17/05/2022 | 09:21

Η σαπίλα και η παρακμή αυτής της κυβέρνησης δεν έχει όρια. Ενώ σιωπηλά είχε παγώσει το θέμα της πανεπιστημιακής αστυνομίας, ένα θέμα που βάζει μπουρλότο στα πανεπιστήμια, ξαφνικά το επαναφέρουν. Και ετοιμάζονται τις επόμενες δύο βδομάδες να στείλουν την αστυνομία σε τέσσερα πανεπιστημιακά ιδρύματα. Επειδή λέει το Συμβούλιο Επικρατείας έκρινε ότι με την πανεπιστημιακή αστυνομία δεν παραβιάζεται η ακαδημαϊκή ελευθερία και το αυτοδιοίκητο των ΑΕΙ. Όμως το θέμα είναι καθαρά πολιτικό και κοινωνικό, δεν είναι νομικό.

Γιατί το κάνει αυτό η κυβέρνηση; Είναι ξεκάθαρο ότι όσο κατακρημνίζονται στη συνείδηση της κοινωνίας, όσο η αγανάκτηση για την λίστα αναπροσαρμογής Μητσοτάκη γίνεται εντονότερη, θα προσπαθήσουν να κάνουν κινήσεις αντιπερισπασμού. Και μια τέτοια κίνηση αντιπερισπασμού είναι η πανεπιστημιακή αστυνομία. Θεωρούν ότι στέλνοντας τους αστυνομικούς μέσα στα πανεπιστήμια, οι δεξιοί “φιλήσυχοι νοικοκύρηδες” θα ενθουσιαστούν και θα ξεχάσουν τα λεφτά που τους κλέβει ο Μητσοτάκης με τη λίστα αναπροσαρμογής του. Όμως δυστυχώς για τον Μητσοτάκη ο κόσμος που είναι στα όρια της επιβίωσης και τον κατατρώει η ακρίβεια, δεν τσιμπά στις ακροδεξιές πρακτικές του. Οι μόνοι που παραμυθιάζονται με την πανεπιστημιακή αστυνομία είναι οι εύποροι πρώην ΠΟΤΑΜΙΑ και πρώην εκσυγχρονιστές του ΠΑΣΟΚ, που ψήφισαν Μητσοτάκη το 2019, οι οποίοι έχουν χρήματα να πληρώσουν τους παράλογους λογαριασμούς του ρεύματος και δεν νοιάζονται.

Και ετοιμάζεται η κυβέρνηση να εγκαταστήσει την πανεπιστημιακή αστυνομία με οπλοφόρους αστυνομικούς. Θα οπλοφορούν οι ίδιοι, ή θα συνοδεύονται από άλλους αστυνομικούς που θα οπλοφορούν. Θέλουν να βάλουν τους οπλισμένους να φυλάνε τα παιδιά μας. Κι όπου υπάρχουν όπλα, τα όπλα συχνά μιλάνε. Για οποιονδήποτε λόγο και αφορμή. Από λάθος, από προβοκάτσια, από κακή εκτίμηση. Και τότε τι θα λένε; Συγνώμη, σκοτώσαμε το παιδί σας; Ο Μητσοτάκης και το σύστημα του είναι αδίστακτοι και θα κάνουν τα πάντα για να μην χάσουν την εξουσία. Δεν έχουν όρια. Επειδή νομίζουν ότι τους συμφέρει, θα στείλουν και την πάνοπλη αστυνομία στα πανεπιστήμια.

Από την περασμένη Κυριακή, το καθεστώς Μητσοτάκη αισθάνεται κάπως περίεργα. Η αυθόρμητη παρουσία του κόσμου στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ τους ενόχλησε όσο τίποτα άλλο. Για αυτό τον λόγο προσπαθούν να την απαξιώσουν. Γι αυτό ο πάλλευκος πλέον από τη NOVARTIS Άδωνης Γεωργιάδης, χαρακτηρίζει τον Αλέξη Τσίπρα Στάλιν και Άσαντ. Γι αυτό οι νεοδεξιές γραφίδες, όπως το “Σοφό Παιδί “ στο “capital”, χύνουν τόνους δηλητήριο εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα. Ο λαϊκός κόσμος απελευθερώνεται. Το έδειξε την Κυριακή. Και η απελευθέρωση αυτή έχει ανατροφοδοτούμενη δυναμική που θα συνεχίσει να απελευθερώνει και άλλους. Η λαϊκότητα του ΣΥΡΙΖΑ τους ενοχλεί, τους φοβίζει και τη μισούν.

Ο ΣΥΡΙΖΑ όταν θα γίνει κυβέρνηση ένα από τα πρώτα που πρέπει να κάνει είναι να καταργήσει την πανεπιστημιακή αστυνομία. Και θα το κάνει. Το πανεπιστήμιο είναι χώρος γνώσης, ελεύθερης σκέψης, κυκλοφορίας πρωτοποριακών ιδεών. Δεν είναι χώρος κουμπουροφόρων, ταγμάτων ασφαλείας και καταστολής.

Η Κυριακή ήταν η αρχή του τέλους της ακροδεξιάς νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης του Μητσοτάκη. Αυτή η επικίνδυνη κυβέρνηση πρέπει να φύγει. Έτσι πρέπει να γίνει. Έτσι θα γίνει.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr