«Συγγνώμη, δεν είπα αυτό που νομίζετε»: «Τα γυρίζει» ο Μπαλάσκας υπό τον φόβο της ΕΔΕ

Ενώ κάνει λόγο για παρερμηνεία των δηλώσεών του, ζητάει παράλληλα συγγνώμη για όσα είπε

NewsRoom 20/06/2021 | 12:22

Συγγνώμη ζήτησε σήμερα ο Σταύρος Μπαλάσκας για τις… οδηγίες που έδωσε στον αέρα τηλεοπτικής εκπομπής σε επίδοξους γυναικοκτόνους, σχετικά με το πως θα μπορέσουν να γλιτώσουν τις βαριές ποινές.

Μετά το κύμα κατακραυγής και την ΕΔΕ  που διατάχθηκε, ο συνδικαλιστής αστυνομικός ζήτησε επιτέλους συγγνώμη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Αν και επέμεινε στα περί παρερμηνείας και παραποίησης των αρχικών του δηλώσεων, ζήτησε δημόσια συγγνώμη, σε μια κίνηση «αλλαγής γραμμής» λίγες ώρες μετά την ανάρτησή του στο facebook που εκτόξευε απειλές περί προσφυγής στη δικαιοσύνη κάνοντας λόγο για εκστρατεία λάσπης εναντίον του.

Σύμφωνα με όσα είπε σήμερα, υπό τον φόβο της ΕΔΕ, με τη δήλωσή του εννοούσε ότι οι ποινές είναι ελάχιστες, ακόμα και για αυτούς που δολοφονούν και στη συνέχεια καλούν αμέσως την αστυνομία και το παραδέχονται, ενώ δεν θα έπρεπε να είναι.

«Σαφώς και ζητώ δημόσια συγγνώμη, καθώς δεν είπα αυτό που μου καταλογίζεται» είπε ο κ. Μπαλάσκας μιλώντας το πρωί της Κυριακής στον ΣΚΑΪ.

«Στη συγκεκριμένη δήλωση ατυχώς είπα ότι ο δράστης είναι βλάκας, διότι πίστεψε ότι μπορεί να ξεγελάσει τις αρχές. Μέσα σε 2-3 ώρες προσπάθησε να ξεγελάσει την αστυνομία. Οι ποινές είναι ελάχιστες και εμείς οι μάχιμοι αστυνομικοί έχουμε πρόβλημα να πιάνουμε και να ξαναπιάνουμε τους δράστες.», διευκρίνισε.

Και συμπλήρωσε ότι: «Κάποιοι παρεξήγησαν και παρερμήνευσαν τη δήλωσή μου.»