Σύγχυση με τον νεκρό 21χρονο στη Γαλλία: Διίστανται οι απόψεις για τις συνθήκες του θανάτου

Οι εκδοχές της αστυνομίας και της εισαγγελίας διίστανται ωστόσο για τις συνθήκες του δυστυχήματος: η πτώση του νεαρού σημειώθηκε “στο πλαίσιο μιας λεηλασίας” σε ένα σούπερ μάρκετ, σύμφωνα με αστυνομική πηγή.

nohel

Δεν κοπάζει ο ξεσηκωμός στη Γαλλία με αίτημα να αποδοθεί  Δικαιοσύνη για τον 17χρονο Ναέλ, που δολοφονήθηκε εν ψυχρώ, σχεδόν εξ επαφής, από αστυνομικό την περασμένη Τρίτη, και θα κηδευτεί το Σάββατο στην Ναντέρ. Τόσο η Ναντέρ όσο και άλλα προάστια έχουν μετατραπεί σε πεδίο μάχης με τις συγκρούσεις διαδηλωτών και αστυνομικών να συνεχίζονται με αποτέλεσμα περίπου 250 τραυματίες μέχρι τώρα.

Ένας 50χρονος έπεσε νεκρός κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στη Γουιάνα από «αδέσποτη» σφαίρα, από πυρά, σύμφωνα με γαλλικά Μέσα, που στόχο είχαν αστυνομικούς.

Ένας άλλος άνδρας, ηλικίας 21 ετών, σκοτώθηκε στα περίχωρα της Νορμανδίας τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή, όταν έπεσε από ταράτσα σούπερ μάρκετ στη Ρουέν. Όμως, οι αρχές ξεκαθαρίζουν πως το κατάστημα δεν δέχτηκε επίθεση από διαμαρτυρόμενους. «Είχε σκαρφαλώσει σε στέγη με έναν άλλο νεαρό», που συνελήφθη και υποστηρίζει ότι ανέβηκαν περίπου στις 5 το πρωί «για να προσπαθήσουν να μπουν και να ανακτήσουν ένα αντικείμενο, το οποίο είχαν αφήσει μέσα» δήλωσε ο εισαγγελέας της περιοχής.

Στο μεταξύ ανακρίθηκαν συνολικά 875 άτομα, που προσήχθησαν στις κινητοποιήσεις κατά της αστυνομικής βίας, ενώ 42.000 αστυνομικοί  και χωροφύλακες έχουν επιστρατευτεί.

Οι εκδοχές της αστυνομίας και της εισαγγελίας διίστανται ωστόσο για τις συνθήκες του δυστυχήματος: η πτώση του νεαρού σημειώθηκε “στο πλαίσιο μιας λεηλασίας” σε ένα σούπερ μάρκετ, σύμφωνα με αστυνομική πηγή.

Ο εισαγγελέας της Ρουέν, στη βορειοδυτική Γαλλία, ο οποίος μίλησε λίγο αργότερα, βεβαιώνει από την πλευρά του ότι αυτό το κατάστημα δεν “δέχτηκε επίθεση από ταραχοποιούς κατά τη διάρκεια αυτών των γεγονότων”.

Το θύμα, ηλικίας περίπου 20 ετών, ανέβηκε μαζί με έναν άλλο νεαρό στη στέγη ενός εμπορικού κέντρου, που έχει πολλά κλειστά καταστήματα, διευκρίνισε ο εισαγγελέας Φρεντερίκ Τεγιέ.

Έπεσε από τη στέγη και αρχικά τραυματίστηκε σοβαρά, σύμφωνα με ανακοίνωση της νομαρχίας το πρωί.

Ο νεαρός άνδρας υπέκυψε στα τραύματά του σήμερα το απόγευμα, σύμφωνα με τον εισαγγελέα Τεγιέ.

“Ο δεύτερος νεαρός, ο οποίος συνελήφθη, εξηγεί ότι οι δύο τους ανέβηκαν στη στέγη γύρω στις 5 το πρωί για να προσπαθήσουν να μπουν στο κατάστημα ώστε να πάρουν πίσω ένα αντικείμενο, που δεν διευκρινίζεται, το οποίο φέρεται να είχαν αφήσει μέσα”, πρόσθεσε.

Η Γαλλία έχει γίνει από την Τρίτη θέατρο βίας και λεηλασιών που προκλήθηκαν μετά τον θάνατο ενός 17χρονου από αστυνομικά πυρά στο προάστιο της Ναντέρ του Παρισιού.

Πηγή: AFP