«Συγχωροχάρτι» Μητσοτάκη στον Καμπόσο παρά τον «μισαλλόδοξο και διχαστικό λόγο»

Tο «δώρο» στους αστυνομικούς και η επανεισδοχή του Δημήτρη Καμπόσου που είχε διαγραφεί για ρατσιστικό παραλήρημα, μόνο ένας νοσηρός θα μπορούσε να τα προγραμματίσει για την 5η Δεκεμβρίου στην Τρίπολη.

4464638 0 scaled 1

Είναι προφανές πως ήταν ειλημμένη απόφαση του επιτελείου του Κυριάκου Μητσοτάκη να εμφανιστεί την παραμονή της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, επιδοτώντας την αστυνομική αυθαιρεσία. Είναι επίσης προφανές πως στο πλαίσιο των προεκλογικών του εξορμήσεων να μαζεύει πίσω «κάθε καρυδιάς καρύδι» της Νέας Δημοκρατίας. Αλλά το «δώρο» στους αστυνομικούς και η επανεισδοχή του Δημήτρη Καμπόσου που είχε διαγραφεί για ρατσιστικό παραλήρημα, μόνο ένας νοσηρός θα μπορούσε να τα προγραμματίσει για την 5η Δεκεμβρίου στην Τρίπολη.

Στην Τρίπολη ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνέχισε τις προεκλογικές του, απολύτως κομματικές εμφανίσεις, ρίχνοντας ακόμα περισσότερο νερό στον μύλο των προεκλογικών σεναρίων. Ο σχεδιασμός περιελάμβανε ακόμα και «δώρο» σε όλα τα σώματα ασφαλείας, επιλέγοντας -όχι τυχαία- την παραμονή της επετείου των 14 ετών από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια, εκμεταλλευόμενος και αυτόν τον συμβολισμό στο άνοιγμά του στα πιο αντιδραστικά ακροατήρια.

Ο σχεδιασμός ήταν τόσο «απόλυτος» που δεν ανατράπηκε ούτε από το γεγονός πως από το πρωί της Δευτέρας ένας 16χρονος νεαρός χαροπαλεύει στο νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη, έχοντας δεχθεί πυρά στο κεφάλι από αστυνομικό, έπειτα από καταδίωξη επειδή δεν πλήρωσε 20 ευρώ βενζίνη σε πρατήριο καυσίμων. Μπορεί η τραγική ειρωνεία της σημείωσης ενός τέτοιου περιστατικού παραμονή της 6ης Δεκεμβρίου να ανάβει τα πάθη, όμως όπως φάνηκε, ο Κυρ. Μητσοτάκης δεν ήταν διατεθειμένος να κάνει πίσω. Προχώρησε στις ανακοινώσεις αγνοώντας τις οποιεσδήποτε αντιδράσεις.

Παράλληλα όμως, στην Τρίπολη έδωσε ακόμα μία προκλητική «είδηση», που έρχεται να υπογραμμίσει και να τονίσει το στίγμα της πανστρατιάς που στέλνει προς τα πιο ακραία ακροατήρια. Κατά την επίσκεψή του στην Τρίπολη είχε θερμή συνάντηση με τον δήμαρχο Άργους Μυκηνών και πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου, Δημήτρη Καμπόσο, ανακοινώνοντας εμμέσως πως τον υποδέχεται πίσω στη Νέα Δημοκρατία.

Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι, ο Δ. Καμπόσος είχε διαγραφεί τον Ιούνιο του 2018 από τον ίδιο τον Κυρ. Μητσοτάκη, τότε που ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης καμωνόταν τον κεντρώο. Ο δήμαρχος Άργους είχε επιτεθεί με ένα ρατσιστικό παραλήρημα στον -τότε δήμαρχο Θεσσαλονίκης- Γιάννη Μπουτάρη, μετά από τον ξυλοδαρμό που είχε δεχθεί ο τελευταίος κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων μνήμης για την επέτειο της Γενοκτονίας των Ποντίων.

Δείτε το βίντεο:

«Ο κ. Καμπόσος διεγράφη για τα απαράδεκτα και ρατσιστικά σχόλιά του.  Επαναλαμβάνω ότι δεν θα ανεχτώ μισαλλόδοξο και διχαστικό λόγο από στελέχη της Νέας Δημοκρατίας» ήταν το λιτό μήνυμα με το οποίο ανακοίνωσε τη διαγραφή Καμπόσου ο Κυρ. Μητσοτάκης, αφού τα σχόλια του δημάρχου Άργους έκαναν τον γύρο του διαδικτύου.

Σήμερα, τεσσεράμισι χρόνια αργότερα, ο ίδιος ο Κυρ. Μητσοτάκης υποδέχεται τον Δ. Καμπόσο πίσω στη Νέα Δημοκρατία, επιβεβαιώνοντας τη δεινή θέση στην οποια έχει περιέλθει το κόμμα του, αφού στην αγωνιώδη προσπάθεια συσπείρωσης δέχεται πίσω ακόμα και ανθρώπους με αποδεδειγμένα «μισαλλόδοξο και διχαστικό λόγο». Το «κονέ» το έκανε ο βουλευτής Αρκαδίας Κώστας Βλάσσης, σπεύδοντας να πει «στο αυτί» του Κυρ. Μητσοτάκη πόσο χρήσιμος είναι ο δήμαρχος Άργους, με τον πρωθυπουργό να απαντά «θα τα τακτοποιήσουμε όλα».

«Στις δημοτικές εκλογές ως δήμαρχος με το χρίσμα της Νέας Δημοκρατίας από το 2011 ποτέ δεν ξεχώρισα κανένα δημότη μας. Τώρα που ο πρόεδρος του κόμματος και πρωθυπουργός έκανε άρση της διαγραφής μου, συνεχίζουμε πάλι όλοι μαζί, χωρίς να αλλάζει τίποτα απλά και τυπικά επέστρεψα πάλι στο πολιτικό μου σπίτι απ’ όπου δεν έλειψα ποτέ. Συνεχίζουμε με έργα, γιατί ο τόπος μας θέλει πολύ δουλειά ακόμα. Όλοι μαζί μπορούμε να συνεχίσουμε την πορεία μας προς την πρόοδο και τη μεγάλη αλλαγή που ξεκινήσαμε από το 2011. Με αγάπη όλοι μαζί προχωράμε!» πανηγύρισε ο Δ. Καμπόσος από τα κοινωνικά του δίκτυα, αναρτώντας υπερηφάνως και το φωτογραφικό τετ-α-τετ με τον πρωθυπουργό.

Όλοι μαζί στη Νέα Δημοκρατία του Κυρ. Μητσοτάκη λοιπόν, ακόμα και εκείνοι που έχουν διαγραφεί για απαράδεκτα και ρατσιστικά σχόλια.

Πηγή: documentonews.gr

Μελέτη: Νέες προκλητικές δηλώσεις για το ξέπλυμα Κασιδιάρη – «Έπρεπε να πω κάτι καλό… ήταν καλεσμένος» (video)

Ελεονώρα Μελέτη

Μελέτη: Νέες προκλητικές δηλώσεις για το ξέπλυμα Κασιδιάρη – «Έπρεπε να πω κάτι καλό… ήταν καλεσμένος» (video)

Μάλιστα η Ελεονώρα Μελέτη ανέφερε πως δεν... γνώριζε τι ήταν η Χρύση Αυγή

Ιερώνυμος: «Δεν θα μας πει ο Βελόπουλος τι θα κάνουμε ή οποιοσδήποτε άλλος πολιτικός» (video)

Ιερώνυμος

Ιερώνυμος: «Δεν θα μας πει ο Βελόπουλος τι θα κάνουμε ή οποιοσδήποτε άλλος πολιτικός» (video)

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έστειλε οργισμένο μήνυμα στην πολιτική τάξη της χώρας - Η ερώτηση των…

Φρίκη στην Ημαθία: Μαθήτριες έπεσαν θύματα σεξουαλικής επίθεσης από ιδιοκτήτη στάβλου

viasmos 10

Φρίκη στην Ημαθία: Μαθήτριες έπεσαν θύματα σεξουαλικής επίθεσης από ιδιοκτήτη στάβλου

Οι δύο μικρές μαθήτριες στην Ημαθία δέχτηκαν σεξουαλική επίθεση ενώ έκαναν ιππασία σε σχολική εκδρομή

Τροχαίο στη Βουλή: Ένοχος για ανθρωποκτονία από αμέλεια ο αστυνομικός για τον θάνατο του Ιάσονα

ιάσονας τροχαίο

Τροχαίο στη Βουλή: Ένοχος για ανθρωποκτονία από αμέλεια ο αστυνομικός για τον θάνατο του Ιάσονα

Το δικαστήριο αυτή τη στιγμή έχει διακόψει για να αποφασίσει επί του ελαφρυντικού και να…

Καλλιάνος: Η απάντηση του καθηγητή αγγειοχειρουργικής για τον πατέρα του – «Η εισαγωγή ασθενών στην ΜΕΘ διέπεται από ιατρικούς κανόνες»

6084787 1

Καλλιάνος: Η απάντηση του καθηγητή αγγειοχειρουργικής για τον πατέρα του – «Η εισαγωγή ασθενών στην ΜΕΘ διέπεται από ιατρικούς κανόνες»

«Όλοι οι ιατροί προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν τα πολλαπλά προβλήματα της υγείας, που είχε ο αποθανών»,…