Newsroom

Newsroom

Σχεδόν ως "σκουπίδια" βαθμολογεί ο οίκος Moody's τα ομόλογα της Deutsche Bank

Ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody's Investors Service υποβάθμισε το αξιόχρεο των ακάλυπτων ομολόγων της Deutsche Bank στo Baa2 από Baa1, αναφέροντας ότι η γερμανική τράπεζα αντιμετωπίζει αυξανόμενα προβλήματα στην προσπάθειά της να επιτύχει την αναστροφή της πορείας της, μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.

57442e811dc524de388b4a2b

Το νέο αξιόχρεο της Deutsche είναι δύο επίπεδα πάνω από το όριο της επενδυτικής διαβάθμισης (junk), ενώ το αξιόχρεο των μακροπρόθεσμων καταθέσεων της υποβαθμίσθηκε στο Α3 από Α2.

«Η επίδοση της Deutsche Bank τα τελευταία αρκετά τρίμηνα ήταν αδύναμη και σημαντικοί μετωπικοί άνεμοι αναφορικά με τη λειτουργία της, μεταξύ των οποίων τα συνεχιζόμενα χαμηλά επιτόκια και η μακροοικονομική αβεβαιότητα, θα δημιουργήσουν προβλήματα για την εταιρεία», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Moody’s. Τα έως τώρα αποτελέσματα και οι μελλοντικές προκλήσεις, περιλαμβανομένης μίας περαιτέρω πτώσης στη δραστηριότητα σχετικά με τους καταναλωτές και την αγορά, θα αναγκάσει πιθανόν τη Deutsche Bank να εξισορροπήσει το κόστος της αναδιάρθρωσης με την ανάγκη να συγκεντρώσει κεφάλαια για τις αυξημένες εποπτικές απαιτήσεις, πρόσθεσε ο οίκος.

«Το σχέδιο που προσπαθούν να υλοποιήσουν είναι καλό για τους ομολογιούχους μακροπρόθεσμα, αλλά αντιμετωπίζουν ορισμένους αρκετά δύσκολους μετωπικούς ανέμους, αν κοιτάξει κανείς στο σημερινό λειτουργικό περιβάλλον», δήλωσε ο Πήτερ Νέρμπι, ένας αντιπρόεδρος του Moody’s, σε τηλεφωνική συνέντευξη με το Bloomberg.

Έρευνα των εισαγγελικών αρχών της Φρανκφούρτης στην Deutsche Bank

Αναζητώντας στοιχεία σχετικά με τις συναλλαγές πελατών της Deutsche Bank σε χρεόγραφα, εισαγγελικές αρχές της Φρανκφούρτης πραγματοποίησαν έρευνα στα γραφεία της τράπεζας.

Πηγή με γνώση της κατάστασης δήλωσε στο Reuters ότι η έρευνα σχετίζεται με την ιδιωτική τράπεζα Sal. Oppenheim, την οποία εξαγόρασε η Deutsche Bank το 2010.

Κανένας εργαζόμενος της Deutsche Bank δεν έχει κατηγορηθεί για κάτι παράτυπο σε σχέση με την υπόθεση, δήλωσε εκπρόσωπος της τράπεζας.

Εκπρόσωπος της εισαγγελίας στη Φρανκφούρτη είπε ότι διεξάγεται εκτεταμένη έρευνα, χωρίς, ωστόσο, να δώσει λεπτομέρειες για το αντικείμενό της ή τι οδήγησε σε αυτή.

Η αμερικανική κυβέρνηση κατηγορεί το 2014 την Deutsche Bank για φοροδιαφυγή και ζητά αποζημίωση 190 εκατ. δολάρια

Πάντως η γερμανική τράπεζα είναι γεγονός πως αντιμετωπίζει σοβαρφά προβλήματα εδώ και καιρό. Το 2014, οι ΗΠΑ θεώρησαν φοροφυγά και μάλιστα με τον πιο επίσημο τρόπο, τη γερμανική τράπεζα Deutsche Bank. Η Ουάσινγκτον κατέθεσε τότε προσφυγή στο Δικαστήριο του Μανχάταν κατά της Deutsche Bank απαιτώντας αποζημίωση άνω των 190 εκατ. δολαρίων για φοροδιαφυγή που είχε διαπράξει η τράπεζα. Η αμερικανική κυβέρνηση έλεγε τότε ότι η Deutsche Bank χρησιμοποίησε μια σειρά χρεοκοπημένων εταιρειών βιτρίνας για να μεταφέρει σε φορολογικούς παραδείσους κέρδη που είχε αποκομίσει στις ΗΠΑ. Οπως διευκρίνισε ο αμερικανός εισαγγελέας Πρέετ Μπχαράρα, η υπόθεση ξέσπασε στα τέλη του 1999 με την εξαγορά από την Deutsche Bank μιας αμερικανικής εταιρείας με τα κέρδη (150 εκατ. δολάρια) από την πώληση μετοχών της φαρμακοβιομηχανίας Bristol-Myers Squibb που κατείχε η τράπεζα.

Βραζιλία: Δεκάδες νεκροί και αγνοούμενοι μετά από τεράστιες καταστροφές από πλημμύρες

Screenshot 2024 05 04 184604

Βραζιλία: Δεκάδες νεκροί και αγνοούμενοι μετά από τεράστιες καταστροφές από πλημμύρες

Οι πλημμύρες που προκλήθηκαν από τις καταρρακτώδεις βροχές στη νότια Βραζιλία έχουν στοιχίσει τη ζωή…

Ανδρουλάκης για Ανάσταση: Tην ελπίδα την φτιάχνουμε με τα υλικά που εμείς επιλέγουμε

androulakis

Ανδρουλάκης για Ανάσταση: Tην ελπίδα την φτιάχνουμε με τα υλικά που εμείς επιλέγουμε

Στο πασχαλινό μήνυμά του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης εύχεται το φετινό Πάσχα…

Απίστευτο και όμως Κερκυραϊκό: Της έριξαν «Μπότη» στο κεφάλι – Έπεσε από το γραφείο του δημάρχου (video)

KERKYRA 2

Απίστευτο και όμως Κερκυραϊκό: Της έριξαν «Μπότη» στο κεφάλι – Έπεσε από το γραφείο του δημάρχου (video)

Το ιστορικό έθιμο των Μπότηδων παραλίγο να αποδειχθεί μοιραίο στην φετινή του εκδοχή καθώς από…