Super Mammy: Η φθηνή αντιγραφή της ιρλανδικής σειράς «Mrs Brown’s Boys’» από τον Σεφερλή που «σκόνταψε» στο τοξικό χιούμορ

Το Super Mammy αποτελεί μια φτηνή αντιγραφή της ιρλανδέζικης σειράς με τίτλο «Mrs Brown's Boys'» που διατηρεί όλο το «μπαγιάτικο» και τοξικό «χιούμορ»

Άκρως απογοητευτικές ήταν οι πρώτες εντυπώσεις για τη σειρά «Super Mammy» που προβάλλεται στον τηλεοπτικό σταθμό του ANT1 και στην οποία πρωταγωνιστεί ο Μάρκος Σεφερλής, ενώ μάλιστα, δεν έχει γίνει ακόμα ευρέως γνωστό ότι αποτελεί μια φτηνή αντιγραφή της ιρλανδέζικης σειράς με τίτλο «Mrs Brown’s Boys’»

Η σειρά του Μάρκου Σεφερλή αποτελεί ένα άθροισμα από ατόφιο σεξισμό, ομοφοβικά σχόλια και κακοποιητικά αστεία. Μια απόπειρα για χιούμορ με τρόπο εξαιρετικά προσβλητικό που ρίχνει κατακόρυφα το ήδη χαμηλό επίπεδο που επικρατεί στο ελληνικό μιντιακό τοπίο.

Οι αντιδράσεις από τους χρήστες στο Twitter ήταν ενδεικτικές του τρόπου με τον οποίο υποδέχτηκε το τηλεοπτικό κοινό την αποτυχημένη απόπειρα του Μάρκου Σεφερλή για λίγο «χιούμορ».

Η αποτυχία της σειράς καταγράφηκε και στη τηλεθέαση που σημείωσε το βράδυ της 3ης Απρίλη, καθώς κατάφερε να «πετύχει» ένα πολύ μικρό ποσοστό της τάξης του 14,1%.

Η προσπάθεια του Σεφερλή να παρουσιαστούν ως καρικατούρες οι ομοφυλόφιλοι και ως υποκείμενα πόθου οι βιαστές, έπεσε – ευτυχώς- στα βράχια.

«Super Mammy»: Μια φθηνή αντιγραφή του «Mrs Brown’s Boys’»

Και ενώ η αποτυχία έχει γίνει ήδη γνωστή σε όλο το πανελλήνιο, αυτό που δεν γνωρίζει ακόμα το τηλεοπτικό κοινό είναι ότι το «Super Mammy» αποτελεί μια φθηνή αντιγραφή του «Mrs Brown’s Boys’», μια βρετανο-ιρλανδική κωμική τηλεοπτική σειρά που δημιουργήθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1990.

Ο Μάρκος Σεφερλής επέλεξε να μην κρατήσει μόνο την κεντρική ιδέα που αφορά στην προσπάθεια μιας μητέρας να μεγαλώσει μόνη της τα παιδιά και η οποία «χώνει» παντού τη «μύτη» της.

Μαζί με την κεντρική ιδέα κράτησε όλα τα παρωχημένα ρατσιστικά σχόλια απέναντι σε κοινωνικές κατηγορίες ανθρώπων που βρίσκονται συχνά στο στόχαστρο του μισαλλόδοξου λόγου. 

Θα μπορούσε να αποβάλει όλο το τοξικό χιούμορ της βρετανο-ιρλανδικής κωμοωδίας; Φυσικά! Βέβαια ο ίδιος επέλεξε για πολλοστή φορά να «χαϊδέψει» τα ρατσιστικά αντανακλαστικά που βρίσκονται ριζωμένα στην ελληνική κοινωνία, και μέσα από αυτόν τον τρόπο να προκαλέσει «γέλιο».

Ευτυχώς, βέβαια, τόσο ο τρόπος που υποδέχτηκε τη σειρά το ελληνικό twitter, όσο και τα ποσοστά τηλεθέασης, ομολογούν ότι το τοξικό χιούμορ δεν «πουλάει» στην ελληνική κοινωνία. 

Επίσης, αξίζει να αναφερθεί ότι η σειρά «Mrs Brown’s Boys’» διασκευάζεται για 3η φορά. Το 2013 είχε γίνει η πρώτη διασκευή στην Τσέχικη γλώσσα η οποία προβλήθηκε στο TV Nova της Τσεχικής Δημοκρατίας με τίτλο PanMáma και το 2015 διασκευάστηκε για δεύτερη φορά στη Γαλλική γλώσσα και προβλήθηκε στο Καναδικό δίκτυο Super Écran με τίτλο Madame Lebrun.

Τέλος, να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που καταγράφεται η έλλειψη έμπνευσης του Μάρκου Σεφερλή, με αποτέλεσμα να κρύβεται πίσω από διεθνείς επιτυχίες.

Το 2005 προχώρησε στην «ιεροσυλία» να διασκευάσει την εμβληματική βρετανική σειρά του 1975 Fawlty Towers, με πρωταγωνιστή τον «Monty Python», John Cleese. Ο Σεφερλής, πιστός στο προσωπικό του ύφος, τιτλοφόρησε τη διασκευασμένη εκδοχή του ως «Κορίτσια ο Μαρκούλης» και την «εμπλούτισε» με τα γνωστά φθηνά του αστεία.
 

Τέλλογλου και Κουκάκης κλήθηκαν να καταθέσουν για τις τηλεφωνικές υποκλοπές στον Ντογιάκο

Τέλλογλου και Κουκάκης κλήθηκαν να καταθέσουν για τις τηλεφωνικές υποκλοπές στον Ντογιάκο

Μέσω του Twitter, οι δημοσιογράφοι Θανάσης Κουκάκης και Τάσος Τέλογλου, αναφορικά με την εξέλιξη της…

Η Χρύσπα ενάντια στην ομοφοβία: «Τι σημαίνει άνδρας ή γυναίκα; Δεν διαχωρίζω τα ερωτικά γούστα»

Η Χρύσπα ενάντια στην ομοφοβία: «Τι σημαίνει άνδρας ή γυναίκα; Δεν διαχωρίζω τα ερωτικά γούστα»

Η τραγουδίστρια απάντησε για το φλερτ, την πίστα και τις παραβιαστικές συμπεριφορές.