Summer movies: Ξέρουμε τι θα δείτε φέτος το καλοκαίρι

Οι καλύτερες ταινίες που κυκλοφορούν το επόμενο διάστημα στους κινηματογράφους.

summer movies

Είτε μιλάμε για τη νέα ταινία του Κρίστοφερ Νόλαν ή για την τελευταία του Γούντι Aλεν ή για το κλείσιμο της σειράς ταινιών του Ιντιάνα Τζόουνς είτε για το νέο ευφάνταστο animation της Pixar, οι προσδοκίες είναι πάντα υψηλές. Και είναι παραπάνω από βέβαιο ότι τουλάχιστον στο κομμάτι της εμπορικότητας η επιτυχία τους είναι δεδομένη.

Ο Ιντιάνα Τζόουνς ομιλεί ελληνικά

O Τζέιμς Μάνγκολντ («Λόγκαν», «Κόντρα σε όλα») σκηνοθετεί τον Χάρισον Φορντ στην τελευταία εμφάνισή του στον ρόλο του θρυλικού αρχαιολόγου Ιντιάνα Τζόουνς. Το φιλμ «Ο Ιντιάνα Τζόουνς και ο Δίσκος του Πεπρωμένου» (29/6 στις αίθουσες), που έκανε την επίσημη πρεμιέρα του στις Κάννες (το φεστιβάλ της Κυανής Ακτής τίμησε παράλληλα τον Αμερικανό σταρ με ειδικό Χρυσό Φοίνικα για το σύνολο της καριέρας του), μας μεταφέρει στα τέλη των 60s, όταν ο Ιντι συγκρούεται ξανά με τους ναζί. Σε ρόλο κακού ο Μαντς Μίκελσεν (μεγάλωσε κι άλλο το φαν κλαμπ του μετά τον «Ασπρο πάτο») που παλεύει με τον Ιντι για την απόκτηση του μηχανισμού των Αντικυθήρων, ο οποίος επιτρέπει στον κάτοχό του το ταξίδι στον χρόνο. Παλιομοδίτικη γοητεία, χιούμορ με νοσταλγία και ο Ιντι να μιλάει… ελληνικά συνοδεύουν τον ύστατο αποχαιρετισμό ενός από τους πιο αγαπημένους ήρωες του κινηματογράφου της περιπέτειας.

Μια όχι… ροζ χλιαρή Μπάρμπι

Η κινηματογραφική «Barbie» (20/7) είναι ένα από τα μεγάλα στοιχήματα του φετινού καλοκαιριού. Η γραφή και κυρίως το ψαγμένο παρελθόν της Γκρέτα Γκέργουιγκ («Lady bird», «Μικρές κυρίες») πιθανόν εγγυώνται ότι η ιστορία της διάσημης κούκλας Μπάρμπι δεν θα παρουσιαστεί ως χλιαρή ροζ ιστοριούλα. Οι πρώτες πληροφορίες μιλούν για ευφυή γλυκόπικρη κωμωδία η οποία στρέφει τα βέλη της πολιτικοκοινωνικής σάτιράς της στην πατριαρχία. Πρωταγωνιστούν οι Μάργκο Ρόμπι ως Μπάρμπι (στα αρχικά σχέδια του φιλμ που χρονολογούνται από το 2014 τον ρόλο είχε η Εϊμι Σούμερ, που στη συνέχεια έδωσε τη θέση της στην Αν Χάθαγουεϊ) και ο Ράιαν Γκόσλινγκ ως ο αγαπημένος της Κεν.

Ο Flash έρχεται με ταχύτητα φωτός

Με τον Τζέιμς Γκαν σε ρόλο συμπροέδρου και συνδιευθύνοντα συμβούλου της DC αλλά και σκηνοθέτη του «Superman: Legacy», που θα βγει το 2025 στις αίθουσες, ξεκινά η αντεπίθεση της Warner που θέλει να πάρει τα σκήπτρα της υπερηρωικής περιπέτειας από τη Marvel. Ο «Flash» έχει πρωταγωνιστές τους Εζρα Μίλερ, Μπεν Αφλεκ, Μάικλ Σάνον, Μάικλ Κίτον και Μαριμπέλ Βερντού και αποθεώθηκε στην πρεμιέρα του στο CinemaCon στο Λας Βέγκας πριν από μερικές βδομάδες. Μάλιστα ήταν τέτοια η αίσθηση που προκάλεσε η ταινία του Αργεντινού Αντι Μουσιέτι («Το αυτό»), ώστε όλοι οι δημοσιογράφοι που βρέθηκαν στο φεστιβάλ υπέγραψαν συμφωνητικό που απαγόρευε να δημοσιεύσουν το παραμικρό για το φιλμ μέχρι την ημερομηνία εξόδου του (15/6) στις αίθουσες.

Ο Τομ Κρουζ πηδάει στον γκρεμό

Η ταινία «Επικίνδυνη αποστολή: Θανάσιμη εκδίκηση – Μέρος πρώτο» κυκλοφορεί στις 13 Ιουλίου και γνωρίζουμε από τώρα ότι η συνέχειά της θα προβληθεί το επόμενο καλοκαίρι. Ο Τομ Κρουζ υποδύεται για πολλοστή φορά τον πράκτορα Ιθαν Χαντ – ο Κρουζ πήρε το βάπτισμα του πυρός στο πετυχημένο κατασκοπικό μπλοκμπάστερ το μακρινό 1996 με την πρώτη ταινία του saga, που τη σκηνοθέτησε ο Μπράιαν ντε Πάλμα. Πρωταγωνιστούν ακόμη οι Βινγκ Ρέιμς, Ρεμπέκα Φέργκιουσον και Σάιμον Πεγκ, ενώ πίσω από την κάμερα βρίσκεται για τρίτη διαδοχική φορά ο Κρίστοφερ ΜακΚουόρι, ο οποίος ανανέωσε εντυπωσιακά το franchise με το «Επικίνδυνη αποστολή: Μυστικό έθνος» το 2015 και κυρίως το «Επικίνδυνη αποστολή: Η πτώση» το 2018. Εννοείται ότι ο εξηντάρης Κρουζ γύρισε ο ίδιος τις επικίνδυνες σκηνές χωρίς συνδρομή κασκαντέρ, όπως μία από τις πιο επικίνδυνες στην οποία πηδάει από έναν γκρεμό καβάλα σε μια μηχανή.

Μαθήματα ιστορίας από τον Κρίστοφερ Νόλαν

Ο τελειομανής Κρίστοφερ Νόλαν με το «Οπενχάιμερ» αφηγείται την ιστορία του «πατέρα της ατομικής βόμβας» Τζ. Ρόμπερτ Οπενχάιμερ. Στο φιλμ που βγαίνει στις αίθουσες στις 24 Αυγούστου συμμετέχουν ως κομπάρσοι αληθινοί επιστήμονες για να αποδοθεί πειστικά το αυθεντικό πλαίσιο της ιστορίας. Τον κεντρικό ήρωα υποδύεται ο Κίλιαν Μέρφι («Peaky Blinders») ενώ η Εμιλι Μπλαντ παίζει τη σύζυγο του Οπενχάιμερ. Η ταινία βασίζεται στο βραβευμένο με Πούλιτζερ βιβλίο «American Prometheus: The triumph and tragedy of J. Robert Oppenheimer» των Κάι Μπερντ και Μάρτιν Τζ. Σέργουιν. Θα δούμε ακόμη τους Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, Ματ Ντέιμον, Ράμι Μάλεκ, Μπένι Σαφντί, Φλόρενς Πιου, Τζος Χάρτνετ.

Ο Ντένζελ Ουάσινγκτον σε παλιές κακές συνήθειες

Χάρη στην υποκριτική στόφα του Ουάσινγκτον ένας σχεδόν μονοδιάστατος χαρακτήρας αποκτά ανθρώπινη υπόσταση και ψυχολογικό βάθος. Το ιδιαίτερα δημοφιλές στη χώρα μας «Equalizer» συνεχίζεται για δεύτερη φορά με τίτλο «Το τελευταίο κεφάλαιο» (31/8 στα σινεμά) και σκηνοθετεί ξανά ο Αντουάν Φουκουά. Μετά την απόσυρσή του ως hitman της αμερικανικής κυβέρνησης ο Ρόμπερτ ΜακΚόλ πασχίζει να συμφιλιωθεί με τα φρικτά εγκλήματα που διέπραξε στο παρελθόν και να εξιλεωθεί υπερασπιζόμενους αδύναμους και αποδίδοντας δικαιοσύνη. Η νέα του περιπλάνηση τον οδηγεί στη νότια Ιταλία όπου θα δεθεί με μια οικογένεια φιλήσυχων πολιτών. Οταν οι νέοι φίλοι του πρέπει να λογοδοτήσουν στην τοπική μαφία ο ΜακΚόλ αναγκάζεται να θυμηθεί τις παλιές κακές συνήθειες.

Τελευταίο τανγκό στο Παρίσι για τον Αλεν

Εχοντας δει τη δημοτικότητά του να πλήττεται ανεπανόρθωτα τα τελευταία χρόνια (μετά την αναμόχλευση της υπόθεσης κακοποίησης της θετής του κόρης που βγήκε ξανά στο προσκήνιο με αφορμή το κίνημα #MeToo), ο Γούντι Αλεν επέστρεψε στην Ευρώπη –αφού οι κινηματογραφικές αίθουσες στις ΗΠΑ έκλεισαν οριστικά για εκείνον– για μια τελευταία ταινία. Το «Coup de change» (στις 24/8 στις αίθουσες) είναι γυρισμένο στο Παρίσι. Οπως χαρακτηριστικά δήλωσε και ο ίδιος ο Αλεν, η ταινία είναι μια «ιστορία ρομαντισμού, πάθους και βίας που διαδραματίζεται στο σύγχρονο Παρίσι και εξελίσσεται γύρω από ένα ειδύλλιο μεταξύ δύο νεαρών που είναι παλιοί φίλοι και καταλήγει σε συζυγική απιστία και τελικά σε έγκλημα». Στο φιλμ, που είναι και το πρώτο γαλλόφωνο του σκηνοθέτη, πρωταγωνιστεί μια πλειάδα σημαντικών Γάλλων ηθοποιών, όπως ο Μελβίλ Πουπό, η Λου ντε Λαάζ, η Βαλερί Λεμερσιέ και ο Νιλς Σνάιντερ.

Ο Γουές Αντερσον μας απειλεί με εξωγήινους

Παρά το πρωτοκλασάτο του καστ (Τομ Χανκς, Σκάρλετ Γιόχανσον, Τζέισον Σουόρτσμαν, Στιβ Καρέλ, Ρούπερτ Φρεντ, Μπράιαν Κράνστον, Μάγια Χοκ, Ματ Ντίλον, Εϊντριεν Μπρόντι), το «Asteroid City» δεν εντυπωσίασε στο πρόσφατο Φεστιβάλ των Καννών. Ομως στη χώρα μας οι πολυάριθμοι φανατικοί θαυμαστές του ιδιοσυγκρασιακού σκηνοθέτη από το Τέξας δεν μπορούν να κρύψουν τη λαχτάρα τους να δουν μια ακόμη δημιουργία του Γουές Αντερσον (22/6) για δυσλειτουργικές οικογένειες και αντισυμβατικούς έρωτες με sci-fi φόντο. Ο εμμονικός με τη γεωμετρική ακρίβεια των καλαίσθητων κάδρων του σκηνοθέτης της «Γαλλικής αποστολής» και του «The Grand Budapest Hotel» αφηγείται μια ιστορία που εκτυλίσσεται στη φανταστική πόλη του τίτλου που απειλείται από εξωγήινη εισβολή. Ρετρό αισθητική, αποστασιοποιημένες ερμηνείες και ευφυολογήματα για τη ζωή σημαδεύουν το σενάριο, από το οποίο πάντως μοιάζει να απουσιάζει ο κεντρικός στόχος.

Τρόμος από τον βυθό με το «Meg 2»

Το «Meg 2» με υπότιτλο «Η τάφρος» (3 Αυγούστου) είναι η συνέχεια του «Meg» (ή ο «Κυρίαρχος του βυθού», όπως βαφτίστηκε από την ελληνική διανομή), του φιλμ του 2018 που είχε σκηνοθετήσει ο Γιαν Ταρτελτάουμπ και σάρωσε τα ταμεία με εισπράξεις πάνω από 530 εκατ. δολάρια σε διεθνή κλίμακα. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο ο Τζέισον Στέιθαμ υποδύεται εκ νέου τον διασώστη δύτη ειδικών αποστολών, ενώ το σίκουελ σκηνοθετεί ο Βρετανός Μπεν Γουίτλι, που έχει αποκτήσει δυνατή φήμη στους κύκλους των φίλων του θρίλερ χάρη στο ακυκλοφόρητο στην Ελλάδα «In the earth» και στη μοντέρνα μεταφορά του «Ρεβέκα» που επιμελήθηκε για λογαριασμό του Netflix.

Pixar με… μαέστρους στην Πόλη των Στοιχείων

Το «Στο στοιχείο τους» (Elemental) του Πίτερ Σον είναι το νέο animation της Pixar. Η ταινία που έκλεισε το φετινό Φεστιβάλ των Καννών μάς συστήνει τους κατοίκους της Πόλης των Στοιχείων, όπου ζουν και εργάζονται στοιχεία όπως ο αέρας, η γη, το νερό, η φωτιά κ.ά., με κομμάτια του εντυπωσιακού σκηνικού να είναι αντλημένα από μεγάλες παγκόσμιες μητροπόλεις. Στην ελληνική μεταγλώττιση (15/6) τα αδέρφια της τηλεοπτικής σειράς «Maestro», η Κλέλια Ανδριολάτου και ο Ορέστης Χαλκιάς δηλαδή, αναλαμβάνουν τους δύο πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Προβάλλονται και αυτά

-Ο «Γιος» του Φλοριάν Ζελέρ έρχεται μετά τον πολυβραβευμένο και οσκαρικό «Πατέρα» (με τον Αντονι Χόπκινς) και αφηγείται μια ακόμη τρυφερή αλλά και σπαρακτική ιστορία (για τη σχέση πατέρα και γιου) με τους Χιου Τζάκμαν, Μαξ Γκοντάρ και Βανέσα Κέρμπι στους βασικούς ρόλους (6/7).

-Η ιλαροτραγική κομεντί «Αυτά που δεν λέγονται» του βραβευμένου με Γκόγια καλύτερης ταινίας και σκηνοθεσίας Σεσκ Γκάι («Truman») είναι μια σπονδυλωτή ιστορία πέντε κεφαλαίων με χαρακτήρες διαφορετικών ηλικιών που προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις της ζωής (15/6).

-Στο «Ενας άλλος κόσμος» του Στεφάν Μπριζέ ο Γάλλος σκηνοθέτης συνεργάζεται ξανά με τον Βενσάν Λιντόν και τη Σαντρίν Κιμπερλέν. Κεντρικός χαρακτήρας του φιλμ είναι ο Φιλίπ Λεμέσλ, ανώτερο στέλεχος σε αμερικανικό βιομηχανικό όμιλο που παρακολουθεί τη γυναίκα του να τον εγκαταλείπει ανήμπορος να αντιδράσει (3/8).

Σοκαριστικές λεπτομέρειες για το ακέφαλο πτώμα στην Καρδίτσα: Άγριο ζώο μπήκε στο σπίτι της

ΕΚΑΒ

Σοκαριστικές λεπτομέρειες για το ακέφαλο πτώμα στην Καρδίτσα: Άγριο ζώο μπήκε στο σπίτι της

Σοκάρει η ιατροδικαστική εξέταση της 85χρονης που βρέθηκε χωρίς κεφάλι στην Καρδίτσα

Καραμανλής: Θλιμμένη παράσταση στον αέρα του ΣΚΑΪ – «Δεν ήταν εύκολο το να κατέβω ξανά υποψήφιος» (video)

6028608

Καραμανλής: Θλιμμένη παράσταση στον αέρα του ΣΚΑΪ – «Δεν ήταν εύκολο το να κατέβω ξανά υποψήφιος» (video)

«Στην πολιτική δεν μπήκα στα 20, μπήκα στα 40 μου. Δεν είναι σκοπός για μένα…

Δικηγόρος μητέρας 12χρονης: «Κατήγγειλε τον βιαστή του παιδιού της και πήγε φυλακή. Μόνο εδώ συμβαίνουν αυτά» (Video)

6167994

Δικηγόρος μητέρας 12χρονης: «Κατήγγειλε τον βιαστή του παιδιού της και πήγε φυλακή. Μόνο εδώ συμβαίνουν αυτά» (Video)

Αθώα κρίθηκε η μητέρα της 12χρονης από τον Κολωνό από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών.…

Πρώτη αντίδραση Κούγια για ενοχή Πισπιρίγκου: «Τεράστιο δικαστικό σκάνδαλο – Έχω πειστεί για την αθωότητά της» (Video)

image 1 2

Πρώτη αντίδραση Κούγια για ενοχή Πισπιρίγκου: «Τεράστιο δικαστικό σκάνδαλο – Έχω πειστεί για την αθωότητά της» (Video)

«Εξεπλάγην από την απόφαση. Πρόκειται για τεράστιο δικαστικό σκάνδαλο και μεγάλη δικαστική πλάνη».

Βερύκιος «καρφώνει» Μητσοτάκη: «Αυτός έστειλε τους 2 στον Μαρινάκη και τους έδιωξε επειδή μαθεύτηκε» (video)

δημος βερυκιοσ

Βερύκιος «καρφώνει» Μητσοτάκη: «Αυτός έστειλε τους 2 στον Μαρινάκη και τους έδιωξε επειδή μαθεύτηκε» (video)

Μια αρκετά σημαντική αποκάλυψη για τις παραιτήσεις Παπασταύρου και Μπρατάκου έκανε ο Δήμος Βερύκιος