Newsroom

Newsroom

Süddeutsche Zeitung: Στο προσκήνιο το σκάνδαλο των Leopard 2

Την “ύποπτη” συμφωνία αγοράς 170 αρμάτων τύπου Leopard 2, συνολικής αξίας 1,7 δισ. ευρώ, με αντάλλαγμα διαφιλονικούμενα αντισταθμιστικά οφέλη, φέρνει…

Την “ύποπτη” συμφωνία αγοράς 170 αρμάτων τύπου Leopard 2, συνολικής αξίας 1,7 δισ. ευρώ, με αντάλλαγμα διαφιλονικούμενα αντισταθμιστικά οφέλη, φέρνει στο προσκήνιο σε αποκλειστικό της δημοσίευμα η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η κατασκευάστρια εταιρεία Krauss Maffei Wegmann φέρεται να δελέασε την ελληνική πλευρά με αντισταθμιστικά οφέλη ύψους 4 δισ. ευρώ, μία πρακτική που συχνά ακολουθείται σε υποθέσεις δωροδοκιών.

Μάλιστα, έγγραφα που επικαλείται η εφημερίδα επιβεβαιώνουν την ανάμιξη του επιχειρηματία Θωμά Λιακουνάκου, ο οποίος εργαζόταν για λογαριασμό της εταιρείας και φέρεται να δωροδόκησε τον τότε υποδιευθυντή εξοπλισμών, Αντώνη Κάντα.

Στο θέμα αναφέρεται και το περιοδικό Der Spiegel, σύμφωνα με το οποίο η εισαγγελία του Μονάχου αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα προκαταρκτική έρευνα για τυχόν δωροδοκίες από την πλευρά της γερμανικής εταιρείας, μετά τις αποκαλύψεις του Αντώνη Κάντα.