Eξέθεσε τον Μητσοτάκη Ολλανδή δημοσιογράφος για το προσφυγικό και τα Push Back- «Δεν θα με προσβάλεις στο Μαξίμου»

Ο πρωθυπουργός έχασε τη ψυχραιμία του όταν Ολλανδή δημοσιογράφος τον  κατηγόρησε δημόσια ότι λέει ψέματα για τις παράνομες επαναπροωθήσεις των προσφύγων.

5424101

Θερμό επεισόδιο μεταξύ του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη και Ολλανδής δημοσιογράφου σημειώθηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου με τον Ολλανδό ομολογό του Μάρκ Ρούτε. Ο κ. Μητσοτάκης έχασε παντελώς την ψυχραιμία του, ανέβασε τον τόνο της φωνής του και κούναγε επιδεικτικά το δάχτυλο εναντίον της δημοσιογράφου δηλώνοντας «Δεν θα έρχεσαι σε αυτό το κτίριο και θα με προσβάλεις, δεν θα με διακόπτεις. Είμαι ξεκάθαρος». Το περιστατικό σημειώθηκε όταν  η Ολλανδή  δημοσιογράφος έθεσε ερώτημα σχετικά με το προσφυγικό και τα Push Back στο Αιγαίο, αναφέροντας  «πότε θα σταματήσετε να λέτε ψέματα για τα push backs και για όσα συμβαίνουν με τους πρόσφυγες στην Ελλάδα» συμπληρώνοντας ότι προσβάλλει τη νοημοσύνη όλων των δημοσιογράφων του κόσμου.

Η Ολλανδή δημοσιογράφος, Ίνγκεμποργκ Μπέγκελ  που είναι παραγωγός ντοκιμαντέρ και για δεκαετίες ανταποκρίτρια στην Ελλάδα για ολλανδικά μέσα ενημέρωσης, διερωτήθηκε γιατί η Ελλάδα δεν λέει την αλήθεια, η οποία όπως υποστήριξε είναι ότι οι Βρυξέλλες την άφησαν μόνη και για αυτό κάνει «βάρβαρα pushback», καθώς και γιατί η Αθήνα δεν χτυπά άλλο την πόρτα της ΕΕ ζητώντας κατανομή προσφύγων. Υποστήριξε μάλιστα ότι σε Ελλάδα και Ολλανδία θα έπρεπε να επιβληθούν κυρώσεις για παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τότε απάντησε:

«Δεν δέχομαι να προσβάλετε εμένα ή τους Έλληνες με κατηγορίες και εκφράσεις που δεν υποστηρίζονται από στοιχεία, όταν αυτή η χώρα έχει αντιμετωπίσει μία κρίση άνευ προηγουμένου», απάντησε εξοργισμένος ο κ.Μητσοτάκης.

Το επεισόδιο κλιμακώθηκε όταν ο κ.Μητσοτάκης ρώτησε την Ολλανδή δημοσιογράφο αν έχει επισκεφθεί τα νέα camp στη Σάμο και όταν εκείνη φώναξε πως τα έχει επισκεφθεί, ακόμη πιο εξοργισμένος της είπε: «Όχι, δεν έχετε πάει στη Σάμο» και καθώς η δημοσιογράφος επέμενε, της δήλωσε: «Δεν θα έρχεστε σε αυτό το κτίριο και να με προσβάλετε. Σας απαντώ και μη με διακόπτετε».

 

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…