Το στρες της πανδημίας: Αντιμετώπιση και στοχασμός

Τρεις διαδικτυακές συναντήσεις, βιωματικές και στοχαστικές, για το στρες της πανδημίας προτείνει το Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας και Προσωπικής Ανάπτυξης «Γαληνός», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.  

NewsRoom 30/04/2020 | 18:52

Συγκεκριμένα σύμφωνα με αυτήν, ο  ψυχίατρος Νίκος Σιδέρης συντονίζει το πρώτο μέρος κάθε συνάντησης, αφιερωμένο στην ψυχοδιανοητική επεξεργασία του θέματος. Ο ομαδικός αναλυτής Δημήτρης Ζάχος διευθύνει το δεύτερο μέρος, αφιερωμένο στη βιωματική ανταλλαγή με σκοπό τον ψυχοσυναισθηματικό μεταβολισμό του.

«Σκοπός κάθε συνάντησης, η ενδυνάμωση καθεμιάς/καθενός στο παρόν, η καλλιέργεια της ανθρώπινης σχέσης, η ενίσχυση της αίσθησης του συνανήκειν και η μετουσίωση της αντιξοότητας σε μάθημα ζωής για όλους» όπως αναφέρεται,.

«Σε συνθήκες ακραίας ψυχικής καταπόνησης, κορυφαίο όπλο της ανθρωπότητας είναι η κοινότητα λόγου. Η συνάντηση, το μοίρασμα, ο κοινός στοχασμός. Η συνύπαρξη προστατεύει την ύπαρξη» επισημαίνεται επίσης.

Ημερομηνίες συναντήσεων: Σάββατο 2, 9 και 30 Μαΐου

Τόπος συνάντησης: Η πλατφόρμα τηλεδιασκέψεων ΖΟΟΜ

Ώρα συνάντησης: Είσοδος στην πλατφόρμα 10:15-10:30 π.μ.

Έναρξη της συνάντησης στις 10:30. Πρώτο μέρος 75 λεπτά, διάλειμμα 15 λεπτά, δεύτερο μέρος 90 λεπτά.

Συμμετοχή: 35 ευρώ για το σύνολο του εργαστηρίου.

Για ανέργους, ΑΜΕΑ και μαθητές ή φοιτητές 20 ευρώ.

Πληροφορίες και εγγραφές: Ινστιτούτο “Γαληνός” , τηλέφωνο 210 6523300, Email: info@galinos-psy.gr, Website: www.galinos-psy.gr.