Newsroom

Newsroom

Το στρες της πανδημίας: Αντιμετώπιση και στοχασμός

Τρεις διαδικτυακές συναντήσεις, βιωματικές και στοχαστικές, για το στρες της πανδημίας προτείνει το Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας και Προσωπικής Ανάπτυξης «Γαληνός», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.  

FS Psychosis Stress Sadness

Συγκεκριμένα σύμφωνα με αυτήν, ο  ψυχίατρος Νίκος Σιδέρης συντονίζει το πρώτο μέρος κάθε συνάντησης, αφιερωμένο στην ψυχοδιανοητική επεξεργασία του θέματος. Ο ομαδικός αναλυτής Δημήτρης Ζάχος διευθύνει το δεύτερο μέρος, αφιερωμένο στη βιωματική ανταλλαγή με σκοπό τον ψυχοσυναισθηματικό μεταβολισμό του.

«Σκοπός κάθε συνάντησης, η ενδυνάμωση καθεμιάς/καθενός στο παρόν, η καλλιέργεια της ανθρώπινης σχέσης, η ενίσχυση της αίσθησης του συνανήκειν και η μετουσίωση της αντιξοότητας σε μάθημα ζωής για όλους» όπως αναφέρεται,.

«Σε συνθήκες ακραίας ψυχικής καταπόνησης, κορυφαίο όπλο της ανθρωπότητας είναι η κοινότητα λόγου. Η συνάντηση, το μοίρασμα, ο κοινός στοχασμός. Η συνύπαρξη προστατεύει την ύπαρξη» επισημαίνεται επίσης.

Ημερομηνίες συναντήσεων: Σάββατο 2, 9 και 30 Μαΐου

Τόπος συνάντησης: Η πλατφόρμα τηλεδιασκέψεων ΖΟΟΜ

Ώρα συνάντησης: Είσοδος στην πλατφόρμα 10:15-10:30 π.μ.

Έναρξη της συνάντησης στις 10:30. Πρώτο μέρος 75 λεπτά, διάλειμμα 15 λεπτά, δεύτερο μέρος 90 λεπτά.

Συμμετοχή: 35 ευρώ για το σύνολο του εργαστηρίου.

Για ανέργους, ΑΜΕΑ και μαθητές ή φοιτητές 20 ευρώ.

Πληροφορίες και εγγραφές: Ινστιτούτο “Γαληνός” , τηλέφωνο 210 6523300, Email: [email protected], Website: www.galinos-psy.gr.

Συγκλονιστική Αριστοτέλους: Νίκησε τον καρκίνο μέσα σε 6 μήνες η Κύπρια αθλήτρια – «Ευτυχώς που διάλεξε εμένα» (Εικόνες)

03ca3a5a764245028e814d8eaaf30441 1

Συγκλονιστική Αριστοτέλους: Νίκησε τον καρκίνο μέσα σε 6 μήνες η Κύπρια αθλήτρια – «Ευτυχώς που διάλεξε εμένα» (Εικόνες)

Αυτή είναι η ιστορία της 32χρονης αθλήτριας του άλματος επί κοντώ.