Στρέμματα αναισθησίας

Την Πέμπτη το HOT DOC, κυκλοφόρησε με μια αποκάλυψη που αφορά τον Υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη. Ο άνθρωπος που από…

1 104

Την Πέμπτη το HOT DOC, κυκλοφόρησε με μια αποκάλυψη που αφορά τον Υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη. Ο άνθρωπος που από τη θέση και τον θεσμικό του ρόλο είναι υποχρεωμένος να προασπίζεται και να εξασφαλίζει το Δημόσιο συμφέρον,αυτός που σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις του διαπραγματεύεται με τους δανειστές και πάλι για το Δημοσιο συμφέρον και το καλό της χώρας,έχει ως οικογενειακό περιουσιακό στοιχείο δημόσια γη. Η σύζυγός του φαίνεται να αγοράζει ένα οικόπεδο φιλέτο στο χωριό του υπουργού. Αυτό το κομμάτι γης που εμφανίζεται ως “χρησικτησία”,προέρχεται από καταπάτηση δημόσιας έκτασης.Το χειρότερο είναι πως ο Χαρδούβελης ως υπουργός δήλωσε πρόσφατα πως ετοιμάζει νομική ρύθμιση για τους καταπατητές του Δημοσίου. Προφανώς και για τον εαυτό του.

Γι’ αυτή την αποκάλυψη ο υπουργός δεν αισθάνεται υποχρεωμένος να δηλώσει το παραμικρό δημόσια. Ούτε και τα Μέσα Ενημέρωσης στη χώρα απαιτούν να το κάνει. Η κυβέρνηση όπως συμβαίνει και με άλλες αποκαλύψεις που αφορούν τη διαφθορά και υπουργούς της (Χαράλαμπος Αθανασίου,Γιάννης Μιχελάκης κλπ) επενδύει στη λήθη όχι για να μην έχει πολιτικό κόστος,αλλά για να μην αποκαλυφθεί το είδος της διακυβέρνησής της. Η διαφθορά και η αδικία είναι η δική της ηθική και συμπεριφορά την ώρα που οι Έλληνες ενοχοποιούνται και σταυρώνονται “για να σωθεί η χώρα”

Σε καιρούς που το πολιτικό παιχνίδι διατηρούσε ακόμη τα προσχήματα και τα Μέσα Ενημέρωσης δημοσιογραφούσαν υποτυπωδώς αντί να γίνονται συνειδητοί στυλοβάτες διεφθαρμένων και διαπλεκόμενων,ο κύριος Χαρδούβελης θα είχε παραιτηθεί. Ο Μαγγίνας ως υπουργός είχε παραιτηθεί για ευτελέστερο λόγο.

Είναι σίγουρο πως ο Υπουργός Οικονομικών δεν πρόκειται να το κάνει. Υπάρχει όμως μια κοινωνική και θεσμική λειτουργία που πρέπει να παίξει τον ρόλο της. Οι μεν πολίτες πρέπει αντι να υποχωρήσουν στην αποδοχή όσων συμβαίνουν με τη λογική “ξέρουμε ότι είναι διεφθαρμένοι” να μάθουν και να διαδώσουν αυτό που συμβαίνει.Να βοηθήσουν να γίνει η αλήθεια κριτήριο αντί να αφήσουν το ψέμα να αποτελέσει το μέτρο της κοινωνίας.

Η Δικαιοσύνη,το κομμάτι των εντίμων της Δικαιοσύνης πρέπει να την αποδώσουν. Με νομικά μέτρα πρέπει να απαιτήσουν την επιστροφή της Δημόσιας γης.Έχουν στη διάθεσή τους από τη δημοσίευση όλα τα αποδεικτικά στοιχεία.

Απ ό,τι φαίνεται ο κύριος Χαρδούβελης, έβαλε όπως είπε την τρόικα στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου,αλλά μάλλον για να την πάει βόλτα στα καταπατημένα.

Περιοδικό HOT DOC

 

Ελένη Βιτάλη: Το αντίο στον αδελφό της- «Πέρναγες τα πάθη του Χριστού, ματάκια μου λατρεμένα»

eleni vitali 23 940x549 1

Ελένη Βιτάλη: Το αντίο στον αδελφό της- «Πέρναγες τα πάθη του Χριστού, ματάκια μου λατρεμένα»

Δύσκολες ώρες βιώνει η Ελένη Βιτάλη καθώς έφυγε από τη ζωή ο αγαπημένος της αδελφός

Iνδονησία: Ξύπνησε το ηφαίστειο στο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς» – Συναγερμός για τσουνάμι (video)

ηφαιστιο

Iνδονησία: Ξύπνησε το ηφαίστειο στο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς» – Συναγερμός για τσουνάμι (video)

Τουλάχιστον 11 χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους εν μέσω φόβων για εξάπλωση τέφρας και…