Στρατούλης: "Πρέπει να υπάρξει διαγραφή δημοσίου αλλά και ιδιωτικού χρέους!"

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Στρατούλης, , μίλησε στον Real Fm 97,8 για το κυβερνητικό σχέδιο που θα παρουσιάσει ο…

stratoulis dimitris 4

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Στρατούλης, , μίλησε στον Real Fm 97,8 για το κυβερνητικό σχέδιο που θα παρουσιάσει ο Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ. «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τάζει λαγούς με πετραχήλια. Ο ΣΥΡΙΖΑ επικεντρώνει σε ορισμένες άμεσες παρεμβάσεις που πρέπει να κάνει μια αριστερή αντιμνημονιακή κυβέρνηση, που πρώτα από όλα θα σταματήσουν την οικονομική καταστροφή και θα βοηθήσουν τα κατώτερα στρώματα», σχολίασε αρχικά ο κ. Στρατούλης και συνέχισε:

«Λέμε πολύ συγκεκριμένα πράγματα. Θα αποκαταστήσουμε με νόμο τον κατώτατο μισθό. Για τους υπόλοιπους μισθούς θα δώσουμε στα συνδικάτα το εργαλείο που έχασαν, δηλαδή τη συλλογική σύμβαση εργασίας. Είμαστε πάρα πολύ συγκεκριμένοι.

«Με εργαλείο την φορολογική πολιτική, όχι στην μικρή και τη μεσαία ακίνητη περιουσία. Αν είναι να μπει κάποιος φόρος στην ακίνητη περιουσία, πρέπει να μπει στη μεγάλη ακίνητη περιουσία. Να φορολογηθούν αυτοί που έχουν, ο μεγάλος πλούτος, τα μεγάλα κέρδη», πρόσθεσε.

«Από τη λίστα Λαγκάρντ έχουν ελεγχθεί 25 περιπτώσεις. 5 το 2013 και άλλες 20 το 2014. Με τους ρυθμούς που πάνε θέλουν 500 χρόνια να ελέγξουν τη λίστα Λαγκάρντ. Επομένως έχουμε εργαλεία. Αν υπάρχει πολιτική βούληση μπορεί να γίνει αποτελεσματική δουλειά», σημείωσε ακόμα.

«Αν δεν λύσουμε δύο βασικά προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας, δεν μπορούμε να βρούμε χρήματα. Πρώτον το δημόσιο χρέος της χώρας. Δεν μπορεί να ανασάνει η χώρα αν δεν διαγραφεί το μεγαλύτερο μέρος του δημοσίου χρέους. Είναι δυνατόν να γίνεται ψηφοφορία στον ΟΗΕ, να έχει περάσει αυτό το σημαντικό ψήφισμα και η Ελλάδα να είναι στις χώρες που δεν το έχουν ψηφίσει; Αυτό είναι υποταγή πλήρως στην Μέρκελ. Το 2ο είναι το ιδιωτικό χρέος. Πρέπει να υπάρξει διαγραφή και ιδιωτικού χρέους. Χρέος που έχουν Έλληνες πολίτες και στην εφορία αλλά και στις τράπεζες. Αν πάλι δεν γίνει αυτό, δεν μπορεί να υπάρχει το αναγκαίο διαθέσιμο εισόδημα για να πάρει μπροστά η οικονομία», σχολίασε ακόμα ο κ. Στρατούλης.

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

σεισμός

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν στην Ηλεία - Οι πρώτες εκτιμήσεις από τους σεισμολόγους