Στρατούλης: Σημαντική πρώτη νίκη των εργαζομένων η απόφαση του ΣτΕ για την κυριακάτικη αργία

αναστολή εφαρμογής της Υπουργικής Απόφασης για κατάργηση της Κυριακής - αργίας στα καταστήματα

Την απόφαση του ΣτΕ για αναστολή εφαρμογής της Υπουργικής Απόφασης για κατάργηση της Κυριακής – αργίας στα καταστήματα σχολίασε ο Δημήτρης Στρατούλης, βουλευτής Β’ Αθήνας και υπεύθυνος ΕΕΚΕ Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Στρατούλης χαρακτήρισε την απόφαση του ΣτΕ ως «μια σημαντική πρώτη νίκη των συνδικαλιστικών φορέων των εργαζομένων και των επαγγελματοβιοτεχνών που αγωνίζονται για την ακύρωση αυτής της μνημονιακής κυβερνητικής απόφασης».

“Η κατάργηση της Κυριακής-αργίας στα καταστήματα, τους μόνους που ωφελεί είναι οι μεγάλες εμπορικές αλυσίδες, ενώ ζημιώνει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ιδιαίτερα τους εργαζόμενους στο εμπόριο, που τους διαλύει την εργασιακή, προσωπική, οικογενειακή και κοινωνική ζωή” σημείωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Επισήμανε, παράλληλα, ότι “στα νοικοκυριά δεν λείπουν οι επιπλέον ώρες και ημέρες λειτουργίας των καταστημάτων για να ψωνίσουν, αλλά τα χρήματα που έχασαν λόγω μείωσης των εισοδημάτων τους, ή της απώλειας της εργασίας τους, που επέφεραν οι βάρβαρες μνημονιακές πολιτικές”.