Στρατούλης: "Προχωρούν σε οριστική κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης και των συντάξεων"

«Η κυβέρνηση, παρά τις διαψεύσεις του Υπουργού Εργασίας που κανείς ασφαλισμένος πλέον δεν πιστεύει, ετοιμάζεται να προωθήσει την προσυμφωνημένη με…

«Η κυβέρνηση, παρά τις διαψεύσεις του Υπουργού Εργασίας που κανείς ασφαλισμένος πλέον δεν πιστεύει, ετοιμάζεται να προωθήσει την προσυμφωνημένη με την τρόικα και προβλεπόμενη ρητά στα καταστροφική μνημόνια, που πιστά εφαρμόζει, οριστική εκθεμελίωση της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης, και των συντάξεων» αναφέρει ο βουλευτής και τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Στρατούλης, για «τις προωθούμενες από την κυβέρνηση αλλαγές στο ασφαλιστικό».

«Η νέα αντιασφαλιστική κυβερνητική επίθεση θα εκδηλωθεί με νέες μειώσεις κύριων συντάξεων, με περιορισμό έως κατάργηση δικαιωμάτων πρόωρης συνταξιοδότησης σε εργαζόμενες γυναίκες με ανήλικα παιδιά, στα ΑμεΑ και στους εργαζόμενους στα βαριά και ανθυγιεινά επαγγέλματα, με αυστηροποίηση των προϋποθέσεων για τη χορήγηση της κατώτερης σύνταξης, ακόμα και με μείωσή της.

Η κυβέρνηση το μόνο που επιδιώκει είναι να κερδίσει λίγο χρόνο, για να ολοκληρωθεί πρώτα η παραγγελθείσα από την ίδια μελέτη του ΚΕΠΕ, ώστε με αυτό τον τρόπο να δώσει επιστημονικοφάνεια στο νέο αντιασφαλιστικό σχέδιό της.

Οι ασφαλισμένοι και όλος ο λαός με τους αγώνες και την ψήφο τους μπορούν να ανακόψουν-και θα ανακόψουν-το νέο τροϊκανό και κυβερνητικό σχέδιο για οριστική κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης και των συντάξεων» τονίζει ο κ. Στρατούλης.

Βρετανία: Συναγερμός στην Ευρώπη από διαρροή σε εργοστάσιο με ραδιενεργά απόβλητα

Βρετανία: Συναγερμός στην Ευρώπη από διαρροή σε εργοστάσιο με ραδιενεργά απόβλητα

Οι ανησυχίες για την ασφάλεια στο πιο επικίνδυνο εργοστάσιο με ραδιενεργά απόβλητα της Ευρώπης έχουν…

Βόλος: Μαθητές σχημάτισαν με τσάντες τα ονόματα του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και του Βασίλη Μάγγου

Βόλος: Μαθητές σχημάτισαν με τσάντες τα ονόματα του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και του Βασίλη Μάγγου

Σε μια ιδιαίτερη δημιουργική δράση προχώρησαν μαθητές και μαθήτριες από το 3ο ΕΠΑΛ Βόλου με…