Στρατούλης: "Ο λαός πρέπει να διώξει την τρόικα"

Τις σημερινές συναντήσεις των Διοικητικών Ασφαλιστικών Ταμείων, με την τρόικα, σχολίασε ο Δημήτρης Στρατούλης, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος της…

stratoulis dimitris 1

Τις σημερινές συναντήσεις των Διοικητικών Ασφαλιστικών Ταμείων, με την τρόικα, σχολίασε ο Δημήτρης Στρατούλης, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος της επιτροπής κοινοβουλευτικού ελέγχου του Υπουργείου Εργασίας. Ακολουθεί ολόκληρη η δήλωσή του:

«Όταν η τρόικα συναντάει τις Διοικήσεις των Ασφαλιστικών Ταμείων για το θέμα των ενοποιήσεών τους και των οικονομικών τους, είναι σίγουρο ότι «ανθρώπινο αίμα της μυρίζει». Δηλαδή ότι θα προβάλει νέες θρασύτατες απαιτήσεις για την κατάργηση των εναπομεινάντων κοινωνικών πόρων των Ταμείων και των ήδη κουτσουρεμένων εργοδοτικών εισφορών. Κάτι τέτοιο όμως συνεπάγεται νέες μειώσεις εσόδων της Δημόσιας Κοινωνικής Ασφάλισης και σφαγιαστικές περικοπές συντάξεων–ασφαλιστικών δικαιωμάτων. Και δυστυχώς, η εθελόδουλη κυβέρνηση Σαμαρά–Βενιζέλου μας έχει συνηθίσει να ικανοποιεί πάντοτε αυτές τις προκλητικές και ανθρωποκτονίες απαιτήσεις της τρόικα.

Η λύση είναι μία και είναι πλέον κυρίως πολιτική. Οι ασφαλισμένοι, οι συνταξιούχοι και όλος ο λαός, με τους αγώνες και την ψήφο τους, πρέπει να διώξουν την τρόικα, την κυβέρνηση και τα καταστροφικά μνημόνιά τους και να ανοίξουν το δρόμο στην οικονομική-κοινωνική αναγέννηση και την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας μας με δημοκρατία, εργασία, κοινωνική δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια».

 

Τουρκία: Σεισμός 4,9 βαθμών στα Δαρδανέλλια- Έγινε αισθητός στην Κωνσταντινούπολη

seismos 1

Τουρκία: Σεισμός 4,9 βαθμών στα Δαρδανέλλια- Έγινε αισθητός στην Κωνσταντινούπολη

Εντείνοντας τις ανησυχίες των κατοίκων, με δεδομένες τις εκτιμήσεις των σεισμολόγων για επικείμενο μεγάλο σεισμό…

Και το όνομα αυτού…«Δημοκράτες»-Το νέο κόμμα του Α. Λοβέρδου με μπόλικη δόση κομματικού πατριωτισμού

Λοβέρδος 1

Και το όνομα αυτού…«Δημοκράτες»-Το νέο κόμμα του Α. Λοβέρδου με μπόλικη δόση κομματικού πατριωτισμού

Στη μάχη των επερχόμενων ευρωεκλογών θα “ριχτεί” και ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος και ανακοίνωσε…