Newsroom

Newsroom

Στρατούλης: Κυβέρνηση και τρόικα οδηγούν τους συνταξιούχους σε κοινωνικό καιάδα

“Η αλήθεια είναι ότι κυβέρνηση και τρόικα οδηγούν τους συνταξιούχους στον κοινωνικό καιάδα”,ανέφερε ο βουλευτής τουΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος του Τομέα Εργασίας…

stratoulis 1

“Η αλήθεια είναι ότι κυβέρνηση και τρόικα οδηγούν τους συνταξιούχους στον κοινωνικό καιάδα”,ανέφερε ο βουλευτής τουΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος του Τομέα Εργασίας του κόμματος Δημήτρης Στρατούλης, αναφερόμενος στις δηλώσεις Γιάννη Βρούτση περί μηδενικών απωλειών στις συντάξεις από το νέο σύστημα παρακράτησης φόρου.

“Οι ήδη ψηφισμένες και από τον ίδιο σε μνημονιακούς νόμους νέες μειώσεις από 01/07/2014 των επικουρικών συντάξεων κατά 20% και από 1-1-2014 των εφάπαξ παροχών από 20% έως και 83% οδηγούν στην κατάργηση των πρώτων και στην εξαέρωση των δεύτερων”, επισημαίνει ο κ. Στρατούλης και τονίζει ότι από την 1η Ιανουαρίου του 2015 “η κυβέρνηση θα προωθήσει νέες δραστικές μειώσεις των κύριων συντάξεων με βάση τον μνημονιακό νόμο 3863/2010, σύμφωνα με τον οποίο το κράτος θα εγγυάται μηνιαία κύρια σύνταξη μόνο μέχρι 360 ευρώ”.

Η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, η τρόικα και τα μνημόνιά τους πρέπει να φύγουν με τους αγώνες και την ψήφο των ασφαλισμένων και όλου του λαού, καταλήγει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.