Στρατούλης: "Κυβέρνηση και τρόικα κατεδαφίζουν την απεργία και τον συνδικαλισμό"

Σε δήλωση προχώρησε ο βουλευτής και τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης, για τη συνάντηση του υπουργού Εργασίας με την…

stratoulis dimitris 0 0

Σε δήλωση προχώρησε ο βουλευτής και τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης, για τη συνάντηση του υπουργού Εργασίας με την Τρόϊκα. Ακολουθεί ολόκληρη η δήλωση του κ. Στρατούλη: «Το μενού του σημερινού γεύματος του Υπουργού Εργασίας με την τρόικα περιελάμβανε ως κύριο πιάτο την κατ’ αρχή συμφωνία τους για συρρίκνωση έως κατάργηση των συνταγματικών δικαιωμάτων της ελεύθερης και απρόσκοπτης συνδικαλιστικής δράσης και της απεργίας, νέα αντιασφαλιστικά μέτρα και πλήρη απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, τα οποία υποτίθεται ότι θα ξανασυμφωνήσουν οριστικά μετά από 2 μήνες. Ταυτόχρονα περιελάμβανε ως επιδόρπιο την επαναφορά ως προκλητικό δώρο στις μεγάλες επιχειρήσεις της ανταπεργίας (κλείσιμο της επιχείρησης από τον εργοδότη σε περιπτώσεις απεργιών των εργαζομένων), η οποία καταργήθηκε ως εργοδοτικό προνόμιο πριν 32 χρόνια.

Η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να τσακίσει τις κοινωνικές αντιστάσεις στις βάρβαρες μνημονιακές πολιτικές της και για να επιβάλλει στο λαό μας προς όφελος των κερδών της εγχώριας οικονομικής ολιγαρχίας και των ξένων «επενδυτών» μισθούς, εργασιακές σχέσεις και συντάξεις «χώρας – σύγχρονης αποικίας», συνεχίζει τον αυταρχικό και αντικοινωνικό κατήφορό της που δεν έχει τέλος, βάζοντας σε διακινδύνευση πλέον την επιβίωση του λαού μας και την ίδια την δημοκρατία στη χώρα μας.

Καλούμε τους εργαζόμενους και όλο το λαό να δώσουν στα νέα αντιδημοκρατικά και αντεργατικά σχέδια της κυβέρνησης την αγωνιστική, μαζική, ενωτική απάντηση που της αρμόζει και να συμβάλλουν με τους αγώνες και την ψήφο τους στην ανατροπή της, πριν προλάβει να κατεδαφίσει ό,τι απέμεινε όρθιο σε αυτή την χώρα».

Τουρκία: Σεισμός 4,9 βαθμών στα Δαρδανέλλια- Έγινε αισθητός στην Κωνσταντινούπολη

seismos 1

Τουρκία: Σεισμός 4,9 βαθμών στα Δαρδανέλλια- Έγινε αισθητός στην Κωνσταντινούπολη

Εντείνοντας τις ανησυχίες των κατοίκων, με δεδομένες τις εκτιμήσεις των σεισμολόγων για επικείμενο μεγάλο σεισμό…

Και το όνομα αυτού…«Δημοκράτες»-Το νέο κόμμα του Α. Λοβέρδου με μπόλικη δόση κομματικού πατριωτισμού

Λοβέρδος 1

Και το όνομα αυτού…«Δημοκράτες»-Το νέο κόμμα του Α. Λοβέρδου με μπόλικη δόση κομματικού πατριωτισμού

Στη μάχη των επερχόμενων ευρωεκλογών θα “ριχτεί” και ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος και ανακοίνωσε…