Στρατούλης: "Η δέσμευση για τη 13η σύνταξη θα τηρηθεί"

Τη δέσμευση της κυβέρνησης για την καταβολή της 13ης σύνταξης, ως Δώρο Χριστουγέννων, επανέλαβε με κατηγορηματικό τρόπο ο αναπληρωτής υπουργός…

2247988

Τη δέσμευση της κυβέρνησης για την καταβολή της 13ης σύνταξης, ως Δώρο Χριστουγέννων, επανέλαβε με κατηγορηματικό τρόπο ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης, σε συνέντευξή του στο Mega. 

Ο κ. Στρατούλης είπε πως η συγκεκριμένη ρύθμιση δεν περιλαμβάνεται στα νομοσχέδια που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός καθώς -όπως είπε- αφορά δαπάνη η οποία θα γίνει στο τέλος της χρονιάς κι ως εκ τούτου υπήρχαν άλλα ζητήματα που έπρεπε να προωθηθούν με προτεραιότητα, όπως τα μέτρα για την ανθρωπιστική κρίση. Τόνισε ωστόσο ότι η ρύθμιση είναι έτοιμη από χθες, αφορά 1.262.920 συνταξιούχους και μια δαπάνη ακριβώς 545 εκατ. ευρώ, τονίζοντας ότι όταν θα κατατεθεί στη Βουλή δεν θα αφορά ούτε έναν συνταξιούχο λιγότερο και ούτε ένα ευρώ λιγότερο.
Όταν ρωτήθηκε για τις περιπτώσεις που ένας συνταξιούχος με αποδοχές κάτω των 700 ευρώ θεωρείται δικαιούχος αλλά έχει υψηλό οικογενειακό εισόδημα, ο κ. Στρατούλης έκανε λόγο για «υπαρκτό πρόβλημα» και είπε ότι τέτοιου είδους ζητήματα θα αντιμετωπιστούν όταν έρθει η ώρα να νομοθετήσει η κυβέρνηση.

Πού θα βρεθούν τα χρήματα

Στην ερώτηση πώς θα χρηματοδοτηθεί το μέτρο αυτό και γενικότερα πώς θα καλυφθούν οι δεσμεύσεις για προεκλογικές εξαγγελίες της κυβέρνησης για κοινωνικές παροχές 2 δισ., ο υπουργός δήλωσε ότι σταδιακά θα πάρει μπροστά η χώρα, θα επανεκκινήσει η οικονομία και θα αποδώσουν οι ρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση. Πρόσθεσε ότι με βάση τη συμφωνία με τους δανειστές ο κρατικός προϋπολογισμός θα αναθεωρηθεί και κατ’ επέκταση και ο στόχος για το πρωτογενές πλεόνασμα, απ’ όπου και θα εξοικονομηθούν χρήματα.

Ο κ. Στρατούλης απέκλεισε μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις και προανήγγειλε κατάργηση της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος σε άμεσο χρόνο, ενώ για τις ενοποιήσεις ταμείων είπε ότι εάν από τις μελέτες προκύψει ότι πρέπει σε κάποιες περιπτώσεις να γίνουν προς όφελος των ασφαλισμένων και των ταμείων, θα γίνουν, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι οι όποιες εξοικονομήσεις θα υπάρξουν από τον περιορισμό των λειτουργικών εξόδων και όχι από μείωση συντάξεων.

Αναφορικά με τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, ο Δημήτρης Στρατούλης δήλωσε ότι “δεν υπάρχει περίπτωση να αυξηθούν ούτε μία μέρα τα όρια συνταξιοδότησης” και ότι δεν πρόκειται να γίνει καμία αλλαγή για τις γυναίκες με ανήλικα παιδιά, για τα βαρέα και ανθυγιεινά, για τα ΑΜεΑ και για τους ασφαλισμένους πριν το 1983, σημειώνοντας ότι παρεμβάσεις μπορεί να υπάρξουν μόνον σε ό,τι αφορά στον περιορισμό των πρακτικών των προγραμμάτων εθελουσίας εξόδου που εφαρμόζουν τράπεζες και ιδιωτικοποιημένες ΔΕΚΟ.

 

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

6167427

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

Στο μαζικό συλλαλητήριο για την ΛΑΡΚΟ συμμετέχουν και άλλα σωματεία, φορείς, συνδικάτα αλλά και φοιτητικοί…

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

5860197

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

Τον αυτόχειρα εντόπισαν οι οικείοι του. Λίγες ώρες αργότερα, ένας 84χρονος, έκοψε το νήμα της…

Μυστήριο με την αιτία θανάτου της Χρονοπούλου: «Κανείς δεν μας έχει απαντήσει πώς έπεσε και έσπασε το κεφάλι της» (Video)

χρονοπουλου10

Μυστήριο με την αιτία θανάτου της Χρονοπούλου: «Κανείς δεν μας έχει απαντήσει πώς έπεσε και έσπασε το κεφάλι της» (Video)

«Υπάρχουν πολλά ερωτήματα και σκοτεινά σημεία σε αυτή την υπόθεση - Η ιατροδικαστική έκθεση δεν…