Newsroom

Newsroom

Στρατόπεδα βασανιστηρίων για γκέι στην Τσετσενία

Στρατόπεδα για ομοφυλόφιλους καταγγέλλεται πως έχουν δημιουργηθεί στην Τσετσενία, βασανίζοντας γκέι με σκοπό να υποδείξουν κι άλλους ανθρώπους με ανάλογες σεξουαλικές προτιμήσεις. Οι θηριωδίες κάνουν το γύρο του διαδικτύου μετά από σχετικές καταγγελίες ακτιβιστών αλλά και από το ανάλογο ψήφισμα του Avaaz.

58f4c69f1dc52412198b461e

Οι εν λόγω καταγγελίες έχουν πάρει μεγάλες διαστάσεις, αφού πέρα από τις αναφορές του ρώσικου Τύπου ή του Guardian, έχει δημιουργηθεί σχετικό ψήφισμα στο Avaaz για να λάβουν τέλος οι φρικαλεότητες.

«Ως πολίτες από όλο τον κόσμο, σας ζητάμε να σταματήσετε επειγόντως τις διώξεις ομοφυλοφίλων στην Τσετσενία και να σεβαστείτε τις αξίες της δικαιοσύνης και της ανεκτικότητας» τονίζεται προς τον ρώσο Πρόεδρο, Βλάντιμιρ Πούτιν, στο ψήφισμα του Avaaz, το οποίο έχουν συνυπογράψει περισσότεροι από 1 εκατ. πολίτες. 

Αναλυτικά στο ψήφισμα σημειώνονται τα εξής:

Η Τσετσενία φυλακίζει ομοφυλόφιλους ανθρώπους σε στρατόπεδα βασανιστηρίων, και είναι τόσο φρικτά όσο φαντάζεσαι. Tους κάνουν ηλεκτροσόκ και τους βασανίζουν μέχρι να αποκαλύψουν ονόματα άλλων γκέι αντρών. Κάποιοι ήδη πέθαναν απ’ το πολύ ξύλο.

Η απαγωγή και φυλάκιση ομοφυλόφιλων σε στρατόπεδα είναι κάτι που θα έκαναν οι Ναζί. Είναι απάνθρωπο και εξοργιστικό, αλλά υπάρχει σχέδιο για να τους σταματήσουμε.

Το Avaaz θα δυναμώσει τη φωνή των γενναίων ακτιβιστών της Τσετσενίας στα ΜΜΕ και θα χρησιμοποιήσει την τεράστια παγκόσμια κατακραυγή μας για να σταματήσουν οι διώξεις. Υπόγραψε το ψήφισμα και διάδωσέ το παντού.

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Κυριακή

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Στη μήνυση, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star παρουσιάζεται ένα άγνωστο στοιχείο, αφού…