Newsroom

Newsroom

Στρατηγικά περάσματα σε όλο το Αιγαίο δεσμεύει η Αθήνα για πολεμικές ασκήσεις

Με ΝΟΤΑΜ η Αθήνα δέσμευσε σήμερα περιοχές οι οποίες αποτελούν στρατηγικά περάσματα στο Αιγαίο για να πραγματοποιήσει πολεμική άσκηση.

5a9ea5191dc524070a8b456a

Όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ του το newsbeast.gr, το Πολεμικό Ναυτικό και η Πολεμική Αεροπορία θα διεξάγουν ασκήσεις και με τη χρήση πυρών και χωρίς. Ειδικότερα, με την υπ’ αριθμόν A0585/18 ΝΟΤΑΜ η οποία είναι τόσο εκτεταμένη, που χωρίζεται σε πέντε τμήματα αναφέρονται συντεταγμένες με τις οποίες η Αθήνα, δεσμεύει περιοχές σε όλο το εύρος του Αιγαίου και ανατολικά της Κρήτης για διάφορα χρονικά διαστήματα από σήμερα 6 Μαρτίου μέχρι και τα τέλη Απριλίου.

Με αυτή τη ΝΟΤΑΜ επί της ουσίας η Πολεμική Αεροπορία και το Πολεμικό Ναυτικό «πιάνουν» τα στρατηγικά περάσματα όπως η έξοδος των Δαρδανελίων και η περιοχή του Καστελόριζου που η Τουρκία με παράτυπη ΝΑVTEX «δέσμευσε» για αύριο προκειμένου να διεξάγει άσκηση έρευνας και διάσωσης.

Πέρα από τα στρατηγικά περάσματα όμως η Αθήνα δεσμεύει και άλλες περιοχές στην περιοχή και των Δωδεκανήσων για ασκήσεις χωρίς πυρά.

Τέλος, όπως μεταδίδουν διεθνή ΜΜΕ, λόγω της έντασης στην Κύπρο ο 6ος αμερικανικός στόλος έχει αυξήσει την παρουσία του στη Μεσόγειο.

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…