Newsroom

Newsroom

Στραμμένα αύριο τα βλέμματα όλης της Ευρώπης στο συνέδριο του SPD

Στην αυριανή ψηφοφορία στο συνέδριο του SPD δεν κρίνεται μόνο το μέλλον του μεγάλου συνασπισμού, αλλά όπως όλα δείχνουν, και το πολιτικό μέλλον του προέδρου των Σοσιαλδημοκρατών Μάρτιν Σουλτς.

5a639ea01dc524ef178b458f

Αύριο το απόγευμα το έκτακτο συνέδριο του SPD στη Βόννη καλείται να λάβει συγκεκριμένες αποφάσεις, λέγοντας «Ναι» ή «Όχι» στις διαπραγματεύσεις για ένα μεγάλο συνασπισμό με τους Συντηρητικούς. Σε περίπτωση που στο συνέδριο επικρατήσει το «Ναι» τότε ξεκινούν διαπραγματεύσεις για τον μεγάλο συνασπισμό. Αν όμως υπερισχύσει το «Όχι» τότε τα πιθανότερα σενάρια είναι κυβέρνηση μειοψηφίας ή πρόωρες εκλογές

«Την Κυριακή δεν θα έχει στραμμένο το βλέμμα της μόνο η Γερμανία προς τη Βόννη, αλλά και ένα μεγάλο μέρος της Ευρώπης. Δεν έχω καμιά αμφιβολία ότι όλοι οι σύνεδροι έχουν συνείδηση της ευθύνης τους», είπε ο Μάρτιν Σουλτς.

O κ. Σουλτς σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη έκδοση της «Frankfurter Allgemeine Ζeitung», παρέπεμψε στην ευρωπαϊκή διάσταση της αυριανής ψηφοφορίας, η οποία θα διεξαχθεί στο έκτακτο συνέδριο του κόμματός του στην πρώην γερμανική πρωτεύουσα.

Ο πρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (SPD) πρόσθεσε ότι «είναι υπερήφανος για τον σοβαρό και έντιμο τρόπο με τον οποίο έγινε η δύσκολη η συζήτηση (για το εάν θα πρέπει να διεξαχθούν διαπραγματεύσεις με τους Χριστιανοδημοκράτες για τον σχηματισμό κυβέρνησης μεγάλου συνασπισμού. Το SPD ήταν ανέκαθεν τότε ισχυρό όταν συζητούσε -εκπροσωπώντας ολόκληρη την κοινωνία- ζητήματα βασικής σημασίας», τόνισε ο κ. Σουλτς. 

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…