Στους λογαριασμούς του Παπαντωνίου στρέφεται η Προανακριτική

Προτεραιότητα της Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης για τους Εξοπλισμούς της περιόδου 2001 - 2004, θα αποτελέσει η συλλογή στοιχείων για λογαριασμούς που σχετίζονται με τον πρώην υπουργό Γιάννο Παπαντωνίου, με στόχο να καθορίσει στη βάση αυτών, τις αρμοδιότητές της.

Η Προανακριτική Επιτροπή, κατά την πρώτη συνεδρίασή της την Τρίτη, διαπίστωσε ότι παραγράφηκαν τα αδικήματα περί της απιστίας κατά του Δημοσίου που βάρυναν τον κ. Παπαντωνίου και αποφάσισε ότι θα πρέπει να ανατρέξει σε στοιχεία για το πιθανό αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, για το οποίο δεν υφίσταται παραγραφή.

Νέα Δημοκρατία και Δημοκρατική Συμπαράταξη επιχειρηματολόγησαν υπέρ της αναρμοδιότητας της Επιτροπής και για το αδίκημα του μαύρου χρήματος για τον πρώην υπουργό, καθώς αυτό είναι διαρκές και εξετάζεται από την Δικαιοσύνη -από την οποία ήδη διεξάγεται έρευνα- χωρίς να προσκρούει σε ασυλία υπουργού.

Η Προανακριτική Επιτροπή θα συνεδριάσει εκ νέου την Τετάρτη για την οριοθέτησή των αρμοδιοτήτων της σχετικώς με το αδίκημα του «ξεπλύματος μαύρου χρήματος».

Νέα τοποθέτηση του π. Αντώνιου μετά τον σάλο για τα οικονομικά- «Τα ράσα μου δεν έχουν τσέπες»

Νέα τοποθέτηση του π. Αντώνιου μετά τον σάλο για τα οικονομικά- «Τα ράσα μου δεν έχουν τσέπες»

"Με κατηγορούν άδικα άνθρωποι που δεν πέρασαν καν από την Κιβωτό" λέει ο πατέρας Αντώνιος…