Στους επτά οι νεκροί από την καταιγίδα στη Χαλκιδική

Αποζημιώσεις στους πληγέντες προαναγγέλλει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

4851317

Στους επτά έφτασε ο τραγικός απολογισμός των νεκρών από τη σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε τη Χαλκιδική.

Λίγο μετά το μεσημέρι της Πέμπτης εντοπίστηκε στην παραλία της Σωζόπλης η σωρός του 62χρονου ψαρά που αγνοούνταν από χθες το απόγευμα.

Ο άτυχος άνδρας, είναι το έβδομο θύμα της κακοκαιρίας.

Δύο ανήλικα αγόρια ανάμεσα στους νεκρούς.

Ένα ανήλικο αγόρι έγινε το έκτο θύμα των πολύνεκρων καιρικών φαινομένων που έπληξαν την Χαλκιδική. Όπως επιβεβαίωσε η Πυροσβεστική, πρόκειται για 8χρονο παιδί από τη Ρουμανία, που βρισκόταν στην ταβέρνα στα Νέα Πλάγια όπου έπεσε το στέγαστρο, καταπλακώνοντας θαμώνες του καταστήματος. Εκεί τραυματίστηκε επίσης θανάσιμα 54χρονη γυναίκα, επίσης από τη Ρουμανία, ενώ μέχρι στιγμής, δεν έχει καταστεί δυνατό να επιβεβαιωθεί από την Πυροσβεστική εάν τα δύο θύματα είχαν συγγένεια.

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα στοίχισαν επίσης τη ζωή σε ζευγάρι ηλικιωμένων από την Τσεχία, που παραθέριζαν με τροχόσπιτο στη Σωζόπολη όπου το όχημα φαίνεται πως ανατράπηκε από σφοδρούς ανέμους. Μαζί τους παραθέριζε ο γιος τους, που τραυματίστηκε και διακομίστηκε σε νοσοκομείο, καθώς και ο εγγονός τους -κατά πληροφορίες είναι 18 ετών- που είναι καλά στην υγεία του αλλά έχει υποστεί σοκ.

Ακόμη δύο θάνατοι καταγράφηκαν στην Νέα Ποτίδαια, όπου δένδρο καταπλάκωσε 39χρονο Ρώσο και τον γιο του, περίπου δύο ετών, που διέμεναν σε ξενοδοχειακή μονάδα της περιοχής.

Κινητοποιείται ο κρατικός μηχανισμός

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας επισήμανε σε ανακοίνωσή της ότι «η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας προειδοποιεί τους πολίτες και επισκέπτες ειδικά στη Χαλκιδική, τόσο στη Σιθωνία, όσο και στην Κασσάνδρα, ότι τα ακραία καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ωρών θα συνεχιστούν και τις επόμενες ώρες», σημείωσε.

«Γι’ αυτό συνιστά περιορισμό στις μετακινήσεις των πολιτών, παραμονή σε ασφαλείς χώρους και τήρηση των οδηγιών των στελεχών της Πολιτικής Προστασίας, της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας και των υπαλλήλων των Δήμων, μέχρι να κοπάσουν τα φαινόμενα οριστικά».

Όσον αφορά τις αποζημιώσεις στην περιοχή, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο υπάρχει απόφαση να αξιοποιηθούν τα διαθέσιμα κονδύλια του υπουργείου Υποδομών και εφόσον χρειαστεί να γίνει χρήση του αποθεματικού του κρατικού προϋπολογισμού, κονδύλια για έκτακτες ανάγκες.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε, ακόμη, ότι αυτό που επείγει είναι η αναδιοργάνωση της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας και η έκδοση επιχειρησιακών σχεδίων. Ο κ. Χαρδαλιάς, ο οποίος θα είναι ο επόμενος γγ έχει εγκατασταθεί στη Χαλκιδική για να συντονίζει τις απαραίτητες ενέργειες στο επιχειρησιακό πεδίο.

Παράλληλα τονίστηκε ότι δεν λειτουργεί ο αριθμός 112 για την έκτακτη ενημέρωση των πολιτών και πως η ενεργοποίησή του αποτελεί προτεραιότητα.

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…