Newsroom

Newsroom

Στους δρόμους του Τελ-Αβίβ 30.000 Αφρικανοί μετανάστες

Στους δρόμους του Τελ Αβίβ βγήκαν περίπου 30.000 Αφρικανοί μετανάστες στο Ισραήλ, οι οποίοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας, ζητώντας να τους…

metanastis

Στους δρόμους του Τελ Αβίβ βγήκαν περίπου 30.000 Αφρικανοί μετανάστες στο Ισραήλ, οι οποίοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας, ζητώντας να τους παραχωρηθεί άσυλο.

Όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο, οι διαδηλωτές, με τη συμπαράσταση Ισραηλινών ακτιβιστών που μάχονται για τα δικαιώματα των μεταναστών, πραγματοποίησαν πορεία από μία συνοικία στο νότιο Τελ Αβίβ, όπου πολλοί από αυτούς διαμένουν και εργάζονται παράνομα, μέχρι την Πλατεία Ράμπιν, σφυρίζοντας και κρατώντας σημαίες και πλακάτ με το σύνθημα «Ελευθερία ναι, φυλακή όχι».

Οι διαδηλωτές κατήγγειλαν την κράτηση πολλών Αφρικανών μεταναστών σε μία νέα «ανοιχτή» εγκατάσταση κοντά στα σύνορα με την Αίγυπτο, όπου οι μετανάστες είναι υποχρεωμένοι να αναφέρονται στις αρχές πολλές φορές μέσα στην ημέρα. Το Ισραήλ υποστηρίζει ότι η κράτησή τους είναι επιβεβλημένη επειδή περνούν παράνομα τα σύνορα και  παραμένουν στη χώρα όπου εργάζονται παράνομα. Επίσης, υποστηρίζει ότι προσφέρει επιδόματα πολλών εκατοντάδων δολαρίων στους μετανάστες εκείνους που δέχονται να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.