Newsroom

Newsroom

Στους δρόμους οι πολίτες για τον Βαγγέλη

Ο τραγικός επίλογος του Βαγγέλη Γιακουμάκη, γράφτηκε στο χωριό του πατέρα του, στο Σέλλι Ρεθύμνου. Τιμώντας την μνήμη του Βαγγελη Γιακουμάκη αλλά και δηλώνοντας την εναντίωσή τους στα φαινόμενα εκφοβισμού και βίας μέσα στα σχολεία, πλήθος κόσμου αναμένεται να κατακλύσει τις πλατείες πολλών πόλεων της χώρας.

1 565

Ο τραγικός επίλογος του Βαγγέλη Γιακουμάκη, γράφτηκε στο χωριό του πατέρα του, στο Σέλλι Ρεθύμνου.
Τιμώντας την μνήμη του Βαγγελη Γιακουμάκη αλλά και δηλώνοντας την εναντίωσή τους στα φαινόμενα εκφοβισμού και βίας μέσα στα σχολεία, πλήθος κόσμου αναμένεται να κατακλύσει τις πλατείες πολλών πόλεων της χώρας.

Με κάλεσμα μέσω facebook και άλλων μέσων κοινωνικής δικτύωσης αναμένεται στις 18:00 της Τρίτης να πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα
Στα Γιάννενα η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί μπροστά από το Δημαρχείο της πόλης στις 20:00 μετά από κάλεσμα του δήμου Ιωαννιτών, του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Ηπείρου.
Ολόκληρη η πόλη των Ιωαννίνων πενθεί με τις σημαίες να κυματίζουν μεσίστιες στα εκπαιδευτικά ιδρύματα όπως νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια, ενώ στα παιδιά γίνονται ενημερώσεις κατά της ενδοσχολικής βίας και του εκφοβισμού.
Στην Κρήτη συγκέντρωση αναμένεται να πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο στην πλατεία Ελευθερίας.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε πως η κηδεία του 20χρονου έγινε με συγγενείς, φίλους, γνωστούς και απλό κόσμο, μέσα σε κλίμα έντονης συγκίνησης αλλά και μπαλωθιές

Σημειώνεται ότι η σορός του νεαρού έφτασε στις 6 το πρωί της Τρίτης στο λιμάνι της Σούδας με το πλοίο «Κρήτη 2» της ΑΝΕΚ και συνοδεία αυτοκινητοπομπής, μεταφέρθηκε στο Ρέθυμνο.

Υπενθυμίζεται ότι το πτώμα του Βαγγέλη Γιακουμάκη βρέθηκε την Κυριακή 15 Μαρτίου, 800 μέτρα περίπου μακριά από τη σχολή του στα Ιωάννινα και 38 μέρες μετά την εξαφάνισή του.

Ο άτυχος φοιτητής, όπως δήλωσε επίσημα ο υπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αριστείδης Μπαλτάς, ήταν το “πρώτο καταγεγραμμένο με θάνατο θύμα του σχολικού εκφοβισμού”.

Με αφορμή και αυτο το συμβάν ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός «Αποστολή» της εκκλησίας ξεκινά από την ερχόμενη εβδομάδα την πραγματοποίηση Πανελλαδικής Ενημερωτικής Εκστρατείας για τον σχολικό εκφοβισμό.

Η εκστρατεία θα ξεκινήσει από την Κρήτη σε συνεργασία με την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης και θα συνεχιστεί στην Αθήνα και τις υπόλοιπες περιφέρειες.

Ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος τόνισε την ανάγκη κινητοποίησης της κοινωνίας για την αντιμετώπιση του φαινομένου του σχολικού εκφοβισμού.

Στο μεταξύ από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών ασκήθηκε συμπληρωματική ποινική δίωξη για τα σχόλια που αναρτήθηκαν σε ιστοσελίδα εις βάρος του Βαγγέλη Γιακουμάκη «για πρόκληση σε εκτέλεση πλημμελήματος ή κακουργήματος που τελείται από μίσος ήτοι με την επιβαρυντική περίσταση του αντιρατσιστικού νόμου».

Πλήθος κόσμου συνεχίζει να συρρέει στο σημείο που βρέθηκε ο Γιακουμάκης και να αφήνει κεράκια, λουλούδια και σημειώματα.

Τραγωδία στην Κένυα: Τουλάχιστον 45 οι νεκροί από κατάρρευση φράγματος – Υπάρχουν ακόμη παγιδευμένοι στη λάσπη (Eικόνες)

AP24120324819137

Τραγωδία στην Κένυα: Τουλάχιστον 45 οι νεκροί από κατάρρευση φράγματος – Υπάρχουν ακόμη παγιδευμένοι στη λάσπη (Eικόνες)

«Υπάρχουν άλλοι παγιδευμένοι στη λάσπη που εργαζόμαστε για να ανασύρουμε» - Η χώρα πλήττεται από…

Σοκάρει η Δήμητρα Λιάνη για τον Νίκο Παπανδρέου: «Έλυσε τη ζώνη και έκανε ότι θα με χτυπήσει» (video)

profile player 960x540 25

Σοκάρει η Δήμητρα Λιάνη για τον Νίκο Παπανδρέου: «Έλυσε τη ζώνη και έκανε ότι θα με χτυπήσει» (video)

«Του Ανδρέα Παπανδρέου του έλειπε η τρυφερότητα, του έλειπε η αγάπη» ανέφερε η Δήμητρα Λιάνη

Οργισμένη επιστολή των Αγγειοχειρουργών Ελλάδας κατά του Καλλιάνου – Ζητούν παρέμβαση Μητσοτάκη

6084787 2

Οργισμένη επιστολή των Αγγειοχειρουργών Ελλάδας κατά του Καλλιάνου – Ζητούν παρέμβαση Μητσοτάκη

«Με ανησυχία και απογοήτευση παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες να εξελίσσεται μία απίστευτη κατάσταση ανεπίτρεπτης επίθεσης…

Μάτι: Οργισμένες αντιδράσεις από συγγενείς των θυμάτων – Πέταξαν καρέκλα… «Τσίπα δεν έχετε;» (video)

6207733

Μάτι: Οργισμένες αντιδράσεις από συγγενείς των θυμάτων – Πέταξαν καρέκλα… «Τσίπα δεν έχετε;» (video)

Συγγενείς άρχισαν να πετούν καρέκλες και να απευθύνονται προς τους κατηγορούμενους