Στους δρόμους οι Καναδοί κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού – Φυγαδεύτηκε ο Τριντό

Στους δρόμους φορτηγατζήδες και άλλοι πολίτες που διαδηλώνουν κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού για τον κορονοϊό. Ο πρωθυπουργός του Καναδά Τριντό φυγαδεύτηκε με την οικογένειά τους, για λόγους ασφαλείας.

canada protest 220

Στον Καναδά, χιλιάδες οδηγοί φορτηγών συμμετείχαν στο κονβόι διαμαρτυρίας κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού. Όπως αναφέρουν διεθνή ΜΜΕ, χιλιάδες οδηγοί φορτηγών και άλλοι διαδηλωτές συγκεντρώθηκε στο λόφο του Κοινοβουλίου το Σάββατο για να ζητήσουν τον τερματισμό των εντολών σχετικά με τα εμβόλια κατά της  COVID-19 και άλλων περιορισμών για τη δημόσια υγεία. 

Οι διαμαρτυρίες που φέρουν το όνομα «Κονβόι Ελευθερίας» ξεκίνησαν από την πλευρά των φορτηγατζήδων σε σχέση με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό που αποτελεί προϋπόθεση για να περνούν τα σύνορα, αλλά πήραν διαστάσεις γενικότερης αντίδρασης ενάντια στις πολιτικές της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Η βίαιη ρητορική που χρησιμοποιήθηκε από ορισμένους από τους υποστηρικτές της πορείας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εν όψει της διαμαρτυρίας κινητοποίησε την αστυνομία ενώ για λόγους ασφαλείας η οικογένεια του πρωθυπουργού Τζάστιν Τριντό φέρεται να φυγαδεύτηκε σε ασφαλή τοποθεσία «λόγω ανησυχιών ασφαλείας».

Στις αρχές της εβδομάδας ο Τριντό δήλωσε ότι το κομβόι αντιπροσωπεύει μια μικρή μειοψηφία που δεν αντιπροσωπεύει τις απόψεις των Καναδών.

 

 

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

σεισμός

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν στην Ηλεία - Οι πρώτες εκτιμήσεις από τους σεισμολόγους