Στους δρόμους οι φοιτητές μετά τις εξαγγελίες Κεραμέως – Χημικά και κρότου λάμψης από τα ΜΑΤ

Κύμα καταλήψεων στις σχολές και συλλαλητήρια οργανώνουν οι φοιτητές ως απάντηση στις εξαγγελίες της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως.

poreia

Φοιτητικοί σύλλογοι πανεπιστημίων της Αθήνας που έχουν πάρει απόφαση για καταλήψεις, συγκεντρώθηκαν στις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής στα Προπύλαια και πραγματοποιούν πορεία διαμαρτυρίας για την κατάργηση του ασύλου και τις διαγραφές φοιτητών, στο κέντρο της Αθήνας, με κατεύθυνση προς τη Βουλή.

Νωρίτερα, στη χρήση χημικών και κρότου λάμψης προχώρησαν οι αστυνομικές δυνάμεις κατά φοιτητών μπροστά από την πλαϊνή είσοδο της Βουλής, με τους διαδηλωτές να απαντούν ρίχνοντας κόκκινες μπογιές προς τα ΜΑΤ.

Μετά την ολοκλήρωση της κινητοποίησης έχει προγραμματιστεί η διεξαγωγή συντονιστικού Γενικών Συνελεύσεων για τον προγραμματισμό των επόμενων κινητοποιήσεων, με σκοπό να παρθεί απόφαση για τη διοργάνωση πανελλαδικής πανεκπαιδευτικής πορείας στο κέντρο της Αθήνας και κάλεσμα για συμμετοχή μαθητών και εκπαιδευτικών.

Κύμα καταλήψεων στις σχολές

Με κύμα καταλήψεων αντιδρούν οι φοιτητές στις εξαγγελίες της υπουργού Παιδείας, εκφράζοντας την κάθετη αντίθεσή τους στην κατάργηση του ασύλου και στις αλλαγές που σχεδιάζει το υπουργείο Παιδείας για διαγραφές φοιτητών, μείωση εισακτέων και σύνδεση των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων με την αγορά.

Τριάντα φοιτητικοί σύλλογοι από όλη τη χώρα αποφάσισαν στις γενικές συνελεύσεις τους χθες και σήμερα να κλείσουν τις πόρτες των σχολών τους σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…