Στους δρόμους μαζικά οι φοιτητές για το άσυλο και την αστυνομική καταστολή

Οι φοιτητές διαδήλωσαν μαζικά υπερασπιζόμενοι το άσυλο, ενάντια στην αστυνομική καταστολή και τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν μετά τη βίαιη εισβολή των ΜΑΤ στην ΑΣΟΕΕ και τις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση στην Παιδεία

poreia

Ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο των φοιτητικών συλλόγων στο κέντρο της Αθήνας. Οι διαδηλωτές, με κεντρικό σύνθημα «Κάτω τα χέρια από το άσυλο, το άσυλο ανήκει σε όλο το λαό», διαμαρτυρήθηκαν για τα πρόσφατα γεγονότα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το ζήτημα του πανεπιστημιακού ασύλου καθώς και τις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση για τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

Η πορεία ξεκίνησε από τα Προπύλαια, κατευθύνθηκε μέχρι τη Βουλή και κατέληξε στο Πολυτεχνείο, ενώ αποκαταστάθηκε πλέον η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας που είχαν κλείσει νωρίτερα.

Παράλληλα, υπό κατάληψη τελούν δεκάδες σχολές σε όλη τη χώρα, μετά από αποφάσεις των φοιτητικών συλλόγων τους, ενόψει και της 46ης επετείου από την εξέγερση της 17ης Νοεμβρίου.

Την ανησυχία της για τις τελευταίες εξελίξεις και τις εμπρηστικές δηλώσεις έχει εκφράσει η επιτροπή εορτασμού που καλεί όλους τους πολίτες να προσέλθουν και να τιμήσουν την επέτειο.

Οι πύλες του ΕΜΠ θα είναι ανοιχτές αύριο και μεθαύριο από τις 9:30 έως τις 21:30, ενώ την Κυριακή θα κλείσουν για να ακολουθήσει η καθιερωμένη πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία.

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…