Επίθεση της αστυνομίας στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο

Σε προσαγωγές και συλλήψεις εναντίον φοιτητών προχώρησε η αστυνομία εναντίον φοιτητών στην πλατεία Συντάγματος. Προηγήθηκε επίθεση της αστυνομίας εναντίον της διαδήλωσης. 

Αντώνης Ρηγόπουλος 10/02/2021 | 13:33

Εκπαιδευτικοί και φοιτητές ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των  ομοσπονδιών και των φοιτητικών συλλόγων και συγκεντρώθηκαν στα προπύλαια, πραγματοποιώντας αυτήν την ώρα συλλαλητήριο και διαμαρτυρόμενοι για το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας.

Στο συλλαλητήριο συμμετέχουν, επίσης, μαθητές και εργαζόμενοι στα ΑΕΙ.

Το νομοσχέδιο, που ψηφίζεται σήμερα, Τετάρτη, στη Βουλή, επιφέρει αλλαγές στον τρόπο πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, Ομάδες Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (ΟΠΠΙ) και όριο φοίτησης στα ΑΕΙ, μεταξύ άλλων.

ΟΛΜΕ και ΔΟΕ διαμαρτύρονται εναντίον του αντιεκπαιδευτικού νομοσχεδίου και επικρίνουν την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας για «αυταρχισμό», «αδιαφορία για την εκπαιδευτική πραγματικότητα» και «αυθαιρεσία στη λήψη αποφάσεων».

«Η κυβέρνηση, εν μέσω πανδημίας και καραντίνας, και παρά τη γενικευμένη απόρριψη των μέτρων από το εκπαιδευτικό κίνημα, επιχειρεί να ψηφίσει ένα ακόμα απαράδεκτο νομοσχέδιο, χωρίς κανέναν διάλογο με τους εμπλεκόμενους στην εκπαιδευτική διαδικασία», τονίζει η ΟΛΜΕ.

Επιπλέον, από τη μεριά της, η ΔΟΕ κατηγορεί την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας για «ανεύθυνη και επικίνδυνη διαχείριση με την απουσία λήψης οποιουδήποτε μέτρου για την προστασία της υγείας και της ζωής εκπαιδευτικών μαθητών και μαθητριών» και προσθέτει: «Δεν μπορούμε και δεν θα κάνουμε πίσω».

Συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη

Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα συλλαλητήριο κατά του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας στο άγαλμα Βενιζέλου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Στην κινητοποίηση συμμετέχουν φοιτητές διαφόρων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, εκπαιδευτικοί καθώς και μέλη της ομοσπονδίας γονέων.

Οι φοιτητές κρατώντας πανό, πλακάτ και φωνάζοντας συνθήματα εναντίον της αστυνομίας και του υπουργείου Παιδείας, συγκεντρώθηκαν προκειμένου να αντιδράσουν στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία.

Επιπλέον διεκδικούν άνοιγμα των σχολών χωρίς διαγραφές των φοιτητών με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, καθώς και η αύξηση του κρατικού προϋπολογισμού για την Παιδεία.

“Αποκλεισμός ΑΠΘ, αυτό το νομοσχέδιο θα μείνει στα χαρτιά. Πάρτε μέτρα να ανοίξουν οι σχολές ” αναγράφει ένα από τα πανό των διαδηλωτών.