Στους 23 οι νεκροί από τις πλημμύρες στην Μάνδρα – Κατέληξε ηλικιωμένη στο νοσοκομείο

Νεκρός εντοπίστηκε νωρίς σήμερα το πρωί και ο τελευταίος αγνοούμενος στην Μάνδρα Αττικής, δύο εβδομάδες μετά τις φονικές πλημμύρες που έπληξαν την περιοχή.

5a0c83c41dc52430248b46f1 2

Επίσης, κατέληξε στο Θριάσιο Νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν μια 85χρονη η οποία είχε μεταφερθεί τραυματισμένη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας από την πρώτη ημέρα που σημειώθηκε η τραγωδία.  Οι γιατροί, σύμφωνα με πληροφορίες έπρεπε να αντιμετωπίσουν το βαρύ υποθερμικό σοκ, αλλά και σοβαρά θλαστικά τραύματα σε όλο της το σώμα. Παρά τις προσπάθειες κι ενώ οι γιατροί γνώριζαν από την αρχή για το πολύ δύσκολο περιστατικό που είχαν να αντιμετωπίσουν, η 85χρονη απεβίωσε αργά το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου.

 Πλέον, οι νεκροί από την κακοκαιρία που έπληξε τη Δυτική Αττική πριν από δύο εβδομάδες, είναι 23.

Ο νεκρός άνδρας εντοπίστηκε σήμερα από την Πυροσβεστική, σε εξωτερικό χώρο δίπλα στο αμαξοστάσιο του δήμου Μάνδρας και πρόκειται για τον 70χρονο κυνηγό Χρήστο Γεωργακόπουλο που ήταν μόνιμος κάτοικος Αθήνας με καταγωγή από το Σανταμέρι Αχαΐας.

Η σορός του άνδρα μεταφέρθηκε στο «Θριάσιο» νοσοκομείο, ώστε γίνει η αναγνώριση.

Η διαδικασία από τους οικείους του διήρκησε για περισσότερο από μία ώρα και αυτό κατέστη δυνατό κυρίως από τα προσωπικά του αντικείμενα.

Από τις φονικές πλημμύρες που «χτύπησαν» την Μάνδρα και την Νέα Πέραμο την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου εκατοντάδες σπίτια και καταστήματα έχουν υποστεί ζημιές, δρόμοι έχουν διαλυθεί και οι άνθρωποι προσπαθούν να σώσουν ότι έχει  απομείνει από τις περιουσίες τους. 

Πάνω από 1.500 τα κτήρια που χρήζουν αποζημίωσης στη δυτική Αττική

Σε 1.512 ανέρχονται σύμφωνα με νεότερο απολογισμό τα κτήρια σε Μάνδρα και Νέα Πέραμο τα οποία επλήγησαν από τις πλημμύρες και χρήζουν αποζημίωσης, τη στιγμή που συνεχίζονται οι αυτοψίες στη δυτική Αττική από εξειδικευμένα τεχνικά κλιμάκια του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Σύμφωνα με ενημέρωση του υπουργείου, μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής είχαν διενεργηθεί 1.949 αυτοψίες στον δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας, στη Δ.Ε της Νέας Περάμου και στην Ελευσίνα.

Ειδικότερα:

Στον δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας διενεργήθηκαν 1.470 αυτοψίες συνολικά. Τα 1.064 από τα κτήρια που ελέγχθηκαν έχουν πληγεί και χρήζουν αποζημίωσης.

Συγκεκριμένα: 794 κατοικίες, 126 επαγγελματικοί χώροι, 8 δημόσια κτήρια και 136 αποθήκες – υπόγεια.

Στον δήμο Μεγαρέων (Δ.Ε. Μεγαρέων) και στη Δ.Ε. Νέας Περάμου, διεξήχθησαν συνολικά 470 αυτοψίες.

Τα 448 από τα κτήρια που ελέγχθηκαν, έχουν πληγεί και χρήζουν αποζημίωσης, εκ των οποίων 281 κατοικίες, 38 επαγγελματικοί χώροι, 6 δημόσια κτήρια και 123 αποθήκες – υπόγεια.

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

4944461

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

Μετά την θύελλα αντιδράσεων ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας αναμένεται να ασκήσει έφεση στο βούλευμα, αναφέροντας ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν πληροί…

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

gymnastirio

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

Η υπόθεση είναι ανατριχιαστική καθώς παρακολουθούμε τον αδίστακτο πατέρα να κάνει βασανιστήρια στο 6χρονο παιδάκι…

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

3

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

Φαίνεται η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν χαμογελαστοί, χωρίς κανείς να τους ενοχλήσει, στον αρχαιολογικό…