Στους 22 οι νεκροί στην Σάμο-Οι 18 εγκλωβίστηκαν μέσα στο ναυάγιο ανάμεσά τους και παιδιά

[…]

skafos1

Ασύλληπτη τραγωδία στη Σάμο με 22 νεκρούς να έχουν εντοπιστεί από τις μέχρι τώρα έρευνες. Πρόκειται για 12 γυναίκες, 6 άνδρες και τέσσερα παιδάκια, 3 ανήλικα αγόρια και ένα κοριτσάκι.  Οι διασωθέντες είναι 36.

Σύμφωνα με το Λιμενικό οι 18 από τους νεκρούς βρέθηκαν παγιδευμένοι στο ένα από τα δύο σκάφη του ναυαγίου, όταν ρυμουλκήθηκε, ενώ το μεσημέρι, ένα super puma που συμμετέχει στις έρευνες, εντόπισε το άψυχο σώμα ενός αγοριού. Την ίδια ώρα, ένα αγοράκι που βρέθηκε ζωντανό, μεταφέρεται στην Αθήνα με έντονα συμπτώματα υποθερμίας, ενώ στη Σάμο νοσηλεύεται και ένας από τους διασωθέντες άντρες.


Το ναυάγιο έγινε το πρωί 4,5 ναυτικά μίλια βόρεια της Σάμου, στη θαλάσσια περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου.  Ήδη έχει γίνει η ρυμούλκηση και η ανέλκυση του 12μετρου γιοτ. Μία από τις πλέον τραγικές εικόνες που ήρθαν αντιμέτωποι οι λιμενικοί ήταν η σορός μιας γυναίκας που κρατούσε στην αγκαλιά το μωρό της την ώρα του ναυαγίου. Αν τελικά επιβεβαιωθεί η μαρτυρία των διασωθέντων ότι στο σκάφος επέβαιναν 65 μετανάστες, τότε εκφράζονται φόβοι για πολύ περισσότερα θύματα…


Στην περιοχή, μετά το ναυάγιο πήγαν άμεσα δυο πλωτά σκάφη του Λιμενικού Σώματος, το κρουαζιερόπλοιο “Αdamora”, σκάφος της Frontex -το πλήρωμα του οποίου ειδοποίησε για το συμβάν γύρω στις 04:00 το πρωί- τρία αλιευτικά σκάφη, ενώ επιχειρούν ένα ελικόπτερο Σούπερ Πούμα και ένα σκάφος του Πολεμικού Ναυτικού. Σύμφωνα με πληροφορίες, το σκάφος στο οποίο επέβαιναν οι μετανάστες ήταν ένα σύγχρονο γιοτ με 4 κυβερνήτες, ενώ ακολουθούσε και ένα μικρότερο σκάφος.

Χαμός στην Eurovision: Eπεισόδιο Ισραήλ με την Ολλανδία και την τελευταία να απειλείται με αποκλεισμό

Χαμός στην Eurovision: Eπεισόδιο Ισραήλ με την Ολλανδία και την τελευταία να απειλείται με αποκλεισμό

Δεν έχουν τέλος τα ευτράπελα στη φετινή Eurovision, όπου καταγράφονται αντιδράσεις για τη συμμετοχή του…