Newsroom

Newsroom

Στουρνάρας: Η τρόικα δεν σκλήρυνε την στάση της

Η τρόικα δεν σκλήρυνε την στάση της, η στάση που τηρεί είναι η ίδια από την αρχή, επισήμανε ο υπουργός…

stoyrnaras 6

Η τρόικα δεν σκλήρυνε την στάση της, η στάση που τηρεί είναι η ίδια από την αρχή, επισήμανε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, μετά το “μίνι υπουργικό” συμβούλιο υπό τον πρωθυπουργό που είχε ως στόχο τον καλύτερο διυπουργικό συντονισμό ενόψει της έλευσης της τρόικας.

“Όχι, δεν σκλήρυνε η στάση. Η στάση είναι η ίδια από την αρχή. Δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι ούτε σκληρή ούτε μαλακή. Εμείς έχουμε επιχειρήματα, στέλνουμε ό,τι πρέπει να στείλουμε και θα έρθουν τις επόμενες μέρες” τόνισε σε δημοσιογράφους ο κ. Στουρνάρας.

Ερωτηθείς εξάλλου για τα μέτρα ύψους 1,2 δισ. ευρώ όσον αφορά το δημοσιονομικό του 2014, ο υπουργός Οικονομικών παρέπεμψε στο προσεχές διάστημα, ενώ για το αν τίθεται θέμα υπογραφής του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη  Τσίπρα για το δάνειο απο τους δανειστές τόνισε ότι δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα.

Σημειώνεται ότι κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών, έκανε λόγο την Παρασκευή για σκλήρυνση της στάσης της τρόικας απέναντι στην ελληνική κυβέρνηση ενόψει της συνέχισης της διαπραγμάτευσης για την αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος.skai