Newsroom

Newsroom

Στουρνάρας: Η δόση θα εκταμιευτεί άμεσα

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό στην Ολομέλεια της Βουλής διαβεβαίωσε ότι η δόση θα εκταμιευτεί…

stournaras

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό στην Ολομέλεια της Βουλής διαβεβαίωσε ότι η δόση θα εκταμιευτεί άμεσα και το πρόγραμμα οικονομικής στήριξης της χώρας θα συνεχιστεί με τους καλύτερους δυνατούς όρους.

Ζήτησε αυτοσυγκράτηση από τα κόμματα και όσους τοποθετούνται δημόσια ενώ απευθυνόμενος στους ευρωπαίους εταίρους μας, είπε ότι πλέον κανείς δεν μπορεί να λέει ότι η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της. «Τις τηρήσαμε και με το παραπάνω», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον υπουργό, ο προϋπολογισμός έχει στόχο να μηδενίσει το πρωτογενές έλλειμμα, για να αρχίσει να γίνεται βιώσιμο το χρέος και για να ανοίξει ο δρόμος της βιώσιμης ανάπτυξης. Όπως είπε θα ήθελε και ο ίδιος να είχε καταθέσει στη Βουλή έναν διαφορετικό Προϋπολογισμό για το 2013, λιγότερο επαχθή και με περισσότερες κοινωνικές παροχές, ωστόσο σημείωσε ότι ένας τέτοιος Προϋπολογισμός δεν θα ανταποκρίνονταν στη δύσκολη κατάσταση της χώρας.

Συνεχίζοντας, υποστήριξε ότι δεν υπάρχει καμία ρεαλιστική αντιπρόταση από την αντιπολίτευση, που να μηδενίζει το πρωτογενές έλλειμμα, να καθιστά βιώσιμο το χρέος, να βελτιώνει την ανταγωνιστικότητα και να θέτει τις προϋποθέσεις για βιώσιμη ανάπτυξη. «Οι εναλλακτικές προτάσεις, που διατυπώθηκαν, προτείνουν ένα ταξίδι στο άγνωστο. Στην ουσία, πολλές από τις προτάσεις αυτές οδηγούν σε άτακτη χρεοκοπία», επεσήμανε.