Στον «ύπνο» πιάστηκε η κυβέρνηση Μητσοτάκη: Ξέχασε να υποβάλλει ένσταση για το «Turkaegean»

H ελληνική πλευρά ουδέποτε κατέθεσε τη σχετική αίτηση, με αποτέλεσμα στις 7 του Δεκέμβρη να λήξει η προθεσμία που είχε στη διάθεσή της

Σοβαρά ερωτήματα στα οποία θα πρέπει άμεσα να δώσει απαντήσεις η κυβέρνηση Μητσοτάκη προκύπτουν από τα επίσημα στοιχεία που είναι καταχωρημένα στο Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της ΕΕ (EUTM), σχετικά με την κατοχύρωση του εμπορικού σήματος «turkaegean» από την Τουρκία. Όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία τα οποία είναι κατοχυρωμένα στο EUTM από το Σεπτέμβριο του 2021 έως και το Δεκέμβριο του 2021 η χώρα μας θα μπορούσε να υποβάλλει ένσταση κατά της τουρκικής αίτησης για την κατοχύρωση του εμπορικού σήματος «turkaegean». Ωστόσο ουδέποτε προέβη σε μια τέτοια κίνηση. Κάτι που εκθέτει την κυβέρνηση Μητσοτάκη καθώς από ότι φαίνεται οι αρμόδιες υπηρεσίες πιάστηκαν κυριολεκτικά στον «ύπνο». Ας δούμε όμως αναλυτικά τις ημερομηνίες και την πορεία της τουρκικής αίτησης σύμφωνα με τα στοιχεία που είναι κατοχυρωμένα στην ΕΕ.

Τον Ιούλιο του 2021 και συγκεκριμένα στις 16 Ιουλίου, η τουρκική πλευρά κατέθεσε αίτηση στην ΕΕ για την κατοχύρωση του εμπορικού σήματος «Turkaegean». Δύο μήνες μετά και συγκεκριμένα στις 7 Σεπτεμβρίου η αίτηση δημοσιεύτηκε. Η ελληνική πλευρά μπορούσε να καταθέσει αίτηση ανακοπής σε βάρος της τουρκικής αίτησης εντός τριμήνου. Συγκεκριμένα σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΕ η διαδικασία της ανακοπής διήρκησε μέχρι και τις 7 Δεκεμβρίου του 2021. Ωστόσο η ελληνική πλευρά ουδέποτε κατέθεσε τη σχετική αίτηση, με αποτέλεσμα στις 7 του Δεκέμβρη να λήξει η προθεσμία που είχε στη διάθεσή της. Μερικές μέρες μετά και συγκεκριμένα στις 16 Δεκεμβρίου του 2021 το «turkaegean« κατοχυρώθηκε στην τουρκική πλευρά και το σήμα δημοσιεύτηκε. Μάλιστα όπως προκύπτει από τα στοιχεία της ΕΕ, η κατοχύρωση του σήματος ισχύει μέχρι και τις 31 Ιουλίου του 2031, όταν και λήγει η σχετική άδεια.

Υπουργείο Εξωτερικών και Τουρισμού το είχαν πάρει γραμμή;

Είναι άγνωστο γιατί η ελληνική πλευρά δεν υπέβαλλε αίτηση ανακοπής κατά της τουρκικής αίτησης εντός τριμήνου, όπως είχε κάθε δικαίωμα. Δεν το αντιλήφθηκε κανείς στις αρμόδιες υπηρεσίες και στην κυβέρνηση Μητσοτάκη; Το υπουργείο Εξωτερικών, το υπουργείο Τουρισμού, η ελληνική πρεσβεία στην Άγκυρα και οι αρμόδιοι υπάλληλοι το ανακάλυψαν εκ των υστέρων; Πρόκειται για ερωτήματα στα οποία και θα πρέπει να απαντήσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, άμεσα.

Εκ των υστέρων βέβαια, όταν η ελληνική κυβέρνηση πιάστηκε με «τη γίδα στην πλάτη», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση θα προσφύγει στην ΕΕ για την κατοχύρωση του όρου του «Turkaegean». Ο ίδιος ανέφερε επίσης ότι ο τρόπος που έγινε η καταχώρηση δεν επέτρεψε να γίνει ένσταση. Η αλήθεια είναι βέβαια ότι όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία του EUTM η Ελλάδα είχε δικαίωμα να καταθέσει ένσταση από το 2021.

Το τουρκικό σποτ – ντροπή για τη χώρα μας

Να σημειωθεί ότι η τουρκική πλευρά χρησιμοποιεί ήδη το «Turkaegean» στα διαφημιστικά σποτ που προβάλλει για την προσέλκυση τουριστών. Την ώρα δηλαδή που ο Ταγίπ Ερντογάν συστηματικά αμφισβητεί τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα στο Αιγαίο και εκτοξεύει απειλές η κυβέρνηση «Μητσοτάκη» έδωσε τη δυνατότητα στην τουρκική πλευρά να χρησιμοποιεί τον όρο Αιγαίο «για διαφημίσεις στο ραδιόφωνο, την τηλεόραση, το Διαδίκτυο και αλλού, για την ενοικίαση τουριστικών ακινήτων, αυτοκινήτων, αλλά και την παροχή νομικών και άλλων υπηρεσιών» σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα της εφημερίδας Καθημερινή. Το τουρκικό σποτ έχει ανέβει μάλιστα στο youtube από την 1η Μαρτίου όπως προκύπτει από το σχετικό βίντεο. Εάν δεν το ανακάλυπταν τα ΜΜΕ η κυβέρνηση Μητσοτάκη ακόμη θα απολάμβανε τον «ύπνο του δικαίου».

Θεσσαλονίκη: Αποφυλακίζονται με όρους 9 οπαδοί – Ήταν προφυλακισμένοι για πάνω από ένα μήνα

Θεσσαλονίκη: Αποφυλακίζονται με όρους 9 οπαδοί – Ήταν προφυλακισμένοι για πάνω από ένα μήνα

Οι εννέα οπαδοί κρατούνταν προσωρινά, από τις αρχές του περασμένου Νοεμβρίου, σε διάφορες φυλακές της…

Σοκ από την απολογία του δράστη της γυναικοκτονίας στην Σαλαμίνα: «Ένας λιγότερος άνθρωπος στη γη»

Σοκ από την απολογία του δράστη της γυναικοκτονίας στην Σαλαμίνα: «Ένας λιγότερος άνθρωπος στη γη»

Χωρίς ίχνος μετάνοιας, ο 71χρονος αφού αφαίρεσε τη ζωή της 43χρονης πρώην συντρόφου του στη…

Ανακατάληψη στο στέκι Άνω-Κάτω Πατησίων: Εκατοντάδες αλληλέγγυου κόσμου έδωσαν ζωή στο κτήριο

Ανακατάληψη στο στέκι Άνω-Κάτω Πατησίων: Εκατοντάδες αλληλέγγυου κόσμου έδωσαν ζωή στο κτήριο

Τρεις μήνες σχεδόν μετά την εκκένωση της κατάληψης "Στέκι Άνω-Κάτω Πατησίων" από την ΕΛ.ΑΣ, πλήθος…

Συνεχίζονται οι έρευνες για τα επεισόδια στο Ρέντη – Πολλά τα κατασχεθέντα από την αστυνομία

Συνεχίζονται οι έρευνες για τα επεισόδια στο Ρέντη – Πολλά τα κατασχεθέντα από την αστυνομία

Πλήθος πειστηρίων συνέλεξε και κατάσχεσε η ΕΛ.ΑΣ μετά από την προχθεσινή επιχείρηση στο γήπεδο στο…

Αράχωβα: Επιβεβαιώνεται ο βασανισμός του άτυχου σκύλου από άνθρωπο – Βίντεο ντοκουμέντο στα χέρια των Αρχών

Αράχωβα: Επιβεβαιώνεται ο βασανισμός του άτυχου σκύλου από άνθρωπο – Βίντεο ντοκουμέντο στα χέρια των Αρχών

Επιβεβαιώνεται ότι η φρικιαστική πράξη του βασανισμού του άτυχου Όλιβερ έγινε από ανθρώπινο χέρι, από…