Newsroom

Newsroom

Στον τελικό του «Roland Garros» ο Στέφανος Τσιτσιπάς

Απέκλεισε τον Ζβέρεφ

tsitsipas

Τις μεγαλύτερες μέρες της ζωής του ζει ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Παρίσι. Ο 22χρονος πρωταθλητής μας άντεξε στο θρίλερ της Παρασκευής και προκρίθηκε στον κυριακάτικο τελικό του «Ρολάν Γκαρός»! Πλέον έχει ραντεβού με μεγαθήριο: Ναδάλ ή Τζόκοβιτς.

Ο Τσιτσιπάς προηγήθηκε με 2-0 και ισοφαρίστηκε, αλλά ήταν πιο ψύχραιμος και σχεδόν αλάνθαστος στο καθοριστικό πέμπτο σετ απέναντι στον σπουδαίο Γερμανό Αλεξάντερ Ζβέρεφ: 6-3, 6-3, 4-6, 4-6, 6-3. Ο αγώνας κράτησε 3 ώρες και 37 λεπτά.

Ο Τσιτσιπάς εμφανίστηκε συγκινημένος μπροστά στο μικρόφωνο των διοργανωτών και δυσκολεύτηκε να μιλήσει – και να χαμογελάσει!

«Σκέφτομαι τις ρίζες μου στην Γλυφάδα, από πού ξεκίνησα, τα παιδικά όνειρά μου, δεν φανταζόμουν ότι θα γίνονταν πραγματικότητα», είπε βουρκωμένος, μέσα σε θερμά χειροκροτήματα από το κοινό (όπου υπήρχαν και πολλοί Έλληνες με γαλανόλευκες σημαίες). Ο πατέρας του, Απόστολος, τον άκουγε από την εξέδρα με το χέρι ακουμπισμένο στην καρδιά του.

«Ο τελικός ήταν γεμάτος ένταση απέναντι σε αντίπαλο που δεν τα παρατάει ποτέ. Στα δύσκολα θύμιζα στον εαυτό μου ότι η δουλειά μου ήταν να βγω έξω και να πολεμήσω. Είμαι περήφανος, που έπαιξα ψύχραιμα, γενναία και θαρραλέα». Ο Τσιτσιπάς πρόσθεσε ότι πλέον η Ελλάδα είναι σημαντικότερο κομμάτι τα παγκόσμιας τενιστικής κοινότητας, υπενθυμίζοντας την πορεία της Μαρίας Σάκκαρη.

«Είναι ένα όνειρο», κατέληξε ο Τσιτσιπάς. «Η στιγμή που ξεπερνάει οτιδήποτε άλλο έχω ζήσει. Φέρνει τρομερά συναισθήματα.

Αυτός θα είναι ο πρώτος τελικός Γκραν Σλαμ στην καριέρα του Τσιτσιπά (έχει κερδίσει τα ΑΤΡ Finals και ένα 1000άρι «Μάστερς»). Έχουν περάσει 13 χρόνια από την τελευταία φορά που ένας 22χρονος που έφτασε στο ραντεβού του τίτλου στο Παρίσι. Τότε ήταν ο Ναδάλ.

Το Ελληνόπουλο είχε αποκλειστεί στα ημιτελικά του περυσινού “Ρολάν Γκαρός” από τον Νόβακ Τζόκοβιτς, καθώς και του φετινού Αυστραλιανού Όπεν από τον Ντανιίλ Μεντβέντεφ.

O Tσιτσιπάς πέτυχε το κρίσιμο «μπρέικ» στο 2-1 του πέμπτου σετ, όταν ο ημιτελικός έδειχνε εικόνα ισοδυναμίας. Το σκορ έγινε 5-1 και ο Έλληνας πρωταθλητές έφτασε στη νίκη προστατεύοντας το σερβίς του. Μάλιστα νωρίτερα σπατάλησε τέσσερα match points.

Ο Τσιτσιπάς ήταν καταπληκτικός στα δύο εναρκτήρια σετ. Το πρώτο ολοκληρώθηκε σε λιγότερο από 40 λεπτά, ενώ στο δεύτερο ο Τσιτσιπάς κέρδισε έξι συνεχόμενα γκέιμ μετά το αρχικό 0-3.

Ο ψύχραιμος Ζβέρεφ αντεπιτέθηκε με όπλο το σπουδαίο σερβίς και ξεκίνησε με «μπρέικ» τόσο το τρίτο, όσο και το τέταρτο σετ, τα οποία κέρδισε με άνεση. Ο Τσιτσιπάς δεν μπόρεσε σε καμία περίπτωση να ανατρέψει το προβάδισμα του Γερμανού, που έφτασε εύκολα στο 2-2.

Ο Τσιτσιπάς θα αναρριχηθεί τη Δευτέρα στο νούμερο 4 της παγκόσμιας κατάταξης άσχετα με το αποτέλεσμα του τελικού, προσπερνώντας τον Αυστριακό Ντόμινικ Τιμ. Ο ηττημένος του ημιτελικού Ζβέρεφ βρίσκεται στο 6 της ίδιας λίστας.

Ο αντίπαλος του Τσιτσιπά στον κυριακάτικο τελικό (4 μμ) θα αναδειχθεί από την αποψινή τιτανομαχία ανάμεσα στον κυρίαρχο της χωμάτινης επιφάνειας Ραφαέλ Ναδάλ και τον κορυφαίο τενίστα του Κόσμου, Νόβακ Τζόκοβιτς.

Στον τελικό των γυναικών, θα αναμετρηθούν το απόγευμα του Σαββάτου η Τσέχα Μπάρμπορα Κρεϊτσίκοβα, που κέρδισε τη Μαρία Σάκκαρη στο θρίλερ του χθεσινού ημιτελικού με 2-1, και η Ρωσίδα Αναστασία Παβλιουτσένκοβα.

Δώρα Χρυσικού: Η εξομολόγηση που συγκίνησε τη Ζαμπέτογλου – «Τον πλησίασα και του είπα ότι τα μαλλιά μου είναι περίεργα» (video)

profile player 960x540 25

Δώρα Χρυσικού: Η εξομολόγηση που συγκίνησε τη Ζαμπέτογλου – «Τον πλησίασα και του είπα ότι τα μαλλιά μου είναι περίεργα» (video)

Για την περίοδο που πάλευε με τον καρκίνο μίλησε η Δώρα Χρυσικού, αποκαλύπτοντας μια ιστορία…

Ξέσπασμα οργής από τη Σταυρούλα Μασσαλή για το χειροκρότημα στον Καραμανλή: «Τρύπησε τα αυτιά μας…» (video)

Μασσαλή Καραμανλής

Ξέσπασμα οργής από τη Σταυρούλα Μασσαλή για το χειροκρότημα στον Καραμανλή: «Τρύπησε τα αυτιά μας…» (video)

Δεν μπορούσε να πιστέψει το ηχηρό χειροκρότημα που έδωσαν οι βουλευτές της ΝΔ στον Καραμανλή…

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

viasmos 6

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

Απίστευτες αποκαλύψεις έκανε μια κοπέλα απ' τη Λάρισα, καθώς αποκάλυψε ότι βιαζόταν επί σειρά ετών…