Newsroom

Newsroom

Στον τελικό του Champions League η Γιουβέντους

Στον τελικό του Champions League βρίσκεται από απόψε η Γιουβέντους, η οποία επιστρέφει στη διεκδίκηση του τροπαίου δύο χρόνια μετά την ήττα της από τη Μπαρτσελόνα στον τελικό του Βερολίνου (1-3), αυτή την φορά με στόχο να το σηκώσει στο Κάρντιφ.

59122cbc1dc524ae5d8b45d6

Η ομάδα του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι επικράτησε εύκολα στον δεύτερο ημιτελικό της Μονακό στο Τορίνο, με σκορ 2-1 (είχε επικρατήσει με 2-0 στο «Λουί Ντε») και στις 3 Ιουνίου στο Κάρντιφ θα επιδιώξει (εκτός θαύματος κόντρα στην Ρεάλ Μαδρίτης) να ανέβει για τρίτη φορά στην κορυφή της Ευρώπης και πρώτη μετά από 21 χρόνια (1996).

Με «προίκα» το 2-0 του «Λουί Ντε» η Γιουβέντους προηγήθηκε με 2-0 στο ημίχρονο και όλα είχαν τελειώσει. Ο Μάντζουκιτς άνοιξε το σκορ στο 36΄ και στο 44΄ ο Ντάνι Άλβες πέτυχε ένα φοβερό γκολ μετά την απόκρουση του γκολκίπερ της Μονακό με μονοκόματο σουτ έξω από την περιοχή.

Οι Γάλλοι μείωσαν στο 69΄ με το μόνιμο σκόρερ τους, Κυλιάν Εμπαπέ (6 γκολ σε 9 ματς στο Champions League), ο οποίος από κοντά έγραψε το 2-1.

Η «Γιουβε» αύξησε το αήττητο σερί που «τρέχει» στους εντός έδρας ευρωπαϊκούς αγώνες της σε 23, ενώ η Μονακό παρέμεινε χωρίς εκτός έδρας νίκη για 4η φορά σε ημιτελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Γάζα ώρα μηδέν: Αδιέξοδο για κατάπαυση του πυρός, το Ισραήλ απομακρύνει αμάχους από τη Ράφα

AP23317538078204

Γάζα ώρα μηδέν: Αδιέξοδο για κατάπαυση του πυρός, το Ισραήλ απομακρύνει αμάχους από τη Ράφα

Επιμένει η Χαμάς ότι δεν θα δεχθεί συμφωνία που δεν θα προβλέπει ρητώς τον τερματισμό…