«Στον πόρδο μη θαρρεύεσαι θα χέσεις το βρακί σου» (*)

“ Ήγγικεν η ώρα, ω Έλληνες, της ελευθερώσεως της πατρίδος μας! Το τέλος των τυράννων είναι αδελφοί μου πασίδηλον” έγραφε στα 1806 ο Ανώνυμος Έλληνας. Ήγγικεν η ώρα για πολλούς και στις μέρες μας...

Πορτοσάλτε 1

Ήγγικεν όμως και για τον Άρη Πορτοσάλτε ο οποίος σα βρεγμένη γάτα αναφώνησε από του άμβωνος του ΣΚΑΪ: “Με αφορμή την συζήτηση για την υπόθεση Λιγνάδη στην εκπομπή στις 14 Ιουλίου του τρέχοντος έτους. Εκ παραδρομής έκανα αναφορά στο νόμο Παρασκευόπουλου και ανακαλώ αυτή την αναφορά μου. Επί υπουργίας Παρασκευόπουλου δεν έχει περάσει νόμος που να συνδέεται με το ανασταλτικό αποτέλεσμα σε εφέσεις κατηγορουμένων. Μόνο για την υπό όρων αποφυλάκιση κρατουμένων. Κάτι το οποίο δεν αφορά την υπόθεση Λιγνάδη”.

Ο Πορτοσάλτε, όπως όλα τα δεξιά τρολ του Μητσοτάκη δεν έκανε εκ παραδρομής, αλλά συνειδητά, την αναφορά στο νόμο Παρακευόπουλου. Διότι η “παραδρομή” διορθώνεται την επομένη, την μεθεπομένη, άντε στη βδομάδα επάνω, αν έχεις την τιμιότητα να ανασκευάσεις το ψέμα. Όχι όταν ένιωσες ότι θα πας κατηγορούμενος για συκοφαντική δυσφήμηση, να το ρίχνεις στο “είπα ξείπα την παρόλα μου τη χέζω”. “Όχι ανθρωπέ μου, στον πόρδο μη θαρρεύεσαι θα χέσεις το βρακί σου”, όπως έλεγε ο Γεώργιος Καραϊσκάκης για τον ναύαρχο Δεριγνύ... Αλλά ποιος είμαι εγώ που θα αμφισβητήσω την ακεραιότητα του ανδρός, όταν ο Πορτοσάλτε έχει διαπιστευτήρια από τον ορισμό της τιμιότητας και της φιλαλήθειας που ακούει στο όνομα Άδωνις Γεωργιάδης;

Ο υπουργός και θαυμαστής του Άρη δήλωσε: “Ο Πορτοσάλτε είναι ένα παράδειγμα προς μίμηση, είναι ο πιο ακέραιος άνθρωπος που έχω γνωρίσει στην Ελλάδα…!!!”
Αυτοί οι δεξιοί δεν παίζονται, είτε πρόκειται για πολιτικούς απατεώνες όπως ο Άδωνις, είτε για χαμαιλέοντες δημοσιογράφους. Αφού πρώτα βρομίζουν τις ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες, μετά ζητούν υποκριτικά συγγνώμη. Ο Πορτοσάλτε είναι μια γραφική περίπτωση που τον παίζει κομπολόι ο Άδωνις. Τον πουλάει και τον αγοράζει σαν νανογιλέκο αρκεί να τους κάνει τη βρομοδουλειά της προπαγάνδας του καθεστώτος. Είναι ο πολιτικά χρήσιμος ηλίθιος. Την ίδια δουλειά κάνουν κατ’ αποκοπή επιφανείς αστέρες της δημοσιογραφίας στα ευαγή ιδρύματα των Αλαφούζου και Μαρινάκη. Για όλα τα δεινά της χώρας μετά από τρία χρόνια διακυβέρνησης Μητσοτάκη, φταίει – εκτός από τον λαϊκιστή Τσίπρα – και ο νόμος … Παρασκευόπουλου. Ά, και ο λαϊκιστής Πολάκης, “Ένα πρωτόγονο πλάσμα πρόθυμο να τσαλαπατήσει τους κανόνες και τις συνθήκες της συνύπαρξής μας ( sic)”, σύμφωνα με τον Τάκη Θεοδωρόπουλο της “Καθημερινής”!!!

ΥΓ: Διακόσια χρόνια πριν, όλοι αυτοί οι σοφολογιότατοι του αντι-λαϊκισμού – όπως πολλοί καλαμαράδες και προύχοντες εκείνης της εποχής – θα ζητούσαν την κεφαλή επί πίνακι του Καραϊσκάκη όταν έστελνε στον Χουρσίτ πασά τα προκλητικά στιχάκια του: “Μου γράφεις ένα μπουγιουρντί, λέγεις να προσκυνήσω. Κι εγώ, πασά μου, ρώτησα τον πούτσο μου τον ίδιον, κι αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω, κι αν έρθεις καταπάνω μου, ευθύς θα σε γαμήσω” (*) .
(*) Ο τίτλος και οι αναφορές στον Καραϊσκάκη είναι από το βιβλίο του Παντελή Μπουκάλα “Το μάγουλο της Παναγιάς”, εκδόσεις ΑΓΡΑ.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…