Newsroom

Newsroom

ΗΠΑ: «Στον πάγο» το εμβόλιο της Johnson & Johnson – Διακόπτεται η χρήση του λόγω θρομβώσεων

Ενώ η κίνηση χαρακτηρίστηκε ως σύσταση από τους οργανισμούς ως προς τους επαγγελματίες στο χώρο της υγείας, ωστόσο, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση αναμένεται να αναστείλει τη χορήγηση του εμβολίου

AP21091691175889

Την παύση της χορήγησης του εμβολίου της Johnson & Johnson λόγω ανησυχιών για περιστατικά θρόμβωσης προτείνει ο FDA με σημερινή ανακοίνωσή του. 

Η ανακοίνωση έγινε αφού έξι πρόσωπα που εμβολιάσθηκαν μ’ αυτό ανέπτυξαν μια σπάνια διαταραχή που περιλαμβάνει θρομβώσεις.

Τα αμερικανικά Κέντρα για τον Έλεγχο και την Πρόληψη Ασθενειών θα πραγματοποιήσουν σήμερα συνεδρίαση για να εξετάσουν τις περιπτώσεις.

«Σήμερα o Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων στις ΗΠΑ και το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων εξέδωσαν ανακοίνωση σχετικά με το εμβόλιο Johnson & Johnson #COVID19. Προτείνουμε μια παύση στη χρήση αυτού του εμβολίου με μεγάλη προσοχή», ανακοίνωσε η FDA στο Twitter στις 7 π.μ. Μια συνέντευξη τύπου έχει προγραμματιστεί για τις 10 π.μ.(τοπική ώρα)

Τα έξι πρόσωπα που εμφάνισαν διαταραχές είναι όλα γυναίκες ηλικίας από 18 έως 48 ετών. Μία γυναίκα έχασε τη ζωή της και μια δεύτερη νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στη Νεμπράσκα, αναφέρουν οι New York Times επικαλούμενοι αξιωματούχους.

Ενώ η κίνηση χαρακτηρίστηκε ως σύσταση από τους οργανισμούς ως προς τους επαγγελματίες στο χώρο της υγείας, ωστόσο, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση αναμένεται να αναστείλει τη χορήγηση του εμβολίου σε όλους τους χώρους που πραγματοποιούνται οι εμβολιασμοί. Ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι αναμένουν ότι οι κρατικοί αξιωματούχοι θα το λάβουν ως ισχυρό μήνυμα και θα σταματήσουν την χορήγηση του εμβολίου.

Επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ: Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτης πείνας

gaza 7

Επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ: Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτης πείνας

Το Ισραήλ έχει περιορίσει αυστηρά την είσοδο κρίσιμων ανθρωπιστικών προμηθειών στη Γάζα παρά τις προειδοποιήσεις…