Newsroom

Newsroom

"Στον πάγο" το αμερικανικό σχέδιο απομάκρυνσης των Γιαζίντι από το όρος Σιντζάρ

Τις αρχικές τους σκέψεις για την οργάνωση μιας αποστολής απομάκρυνσης από τα ιρακινά βουνά Σιντζάρ των εγκλωβισμένων προσφύγων της θρησκευτικής…

yazidi

Τις αρχικές τους σκέψεις για την οργάνωση μιας αποστολής απομάκρυνσης από τα ιρακινά βουνά Σιντζάρ των εγκλωβισμένων προσφύγων της θρησκευτικής μειονότητας των Γιαζίντι φαίνεται πως εγκαταλείπουν οι ΗΠΑ, μετά την επιτόπου εκτίμηση της κατάστασης από ομάδα αμερικανών στρατιωτικών απεσταλμένων.

Με βάση την επιτόπια αυτοψία που έκαναν τα μέλη της στρατιωτικής τους αποστολής, οι Αμερικανοί εκτιμούν ότι αφενός η προσπάθεια εκκένωσης της περιοχής είναι «πολύ λιγότερο πιθανή» και αφετέρου οι εγκλωβισμένοι της μειονότητας των Γιαζίντι ζουν σε «καλύτερες συνθήκες» από ότι αναμενόταν.

«Η ομάδα εκτίμησε ότι υπάρχουν πολύ λιγότεροι Γιαζίντι στα βουνά Σιντζάρ από ότι φοβόμασταν προηγουμένως ότι θα υπήρχαν» ανέφερε το Πεντάγωνο σε ανακοίνωσή του.

«Οι Γιαζίντι που παραμένουν εκεί είναι σε καλύτερη κατάσταση από ό,τι πιστεύαμε και εξακο,λουθούν να έχουν πρόσβαση σε τρόφιμα και νερό τα οποία τους έχουμε ρίξει από αέρος», προστίθεται στην ανακοίνωση του αμερικανικού Πενταγώνου.

«Με βάση την εκτίμηση αυτή, η διϋπηρεσιακή αποστολή εκτίμησε ότι μια αποστολή εκκένωσης της περιοχής είναι πολύ λιγότερο πιθανή» καταλήγει η ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας. Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, ναύαρχος Τζον Κίρμπι, ανέφερε πάντως ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσουν να παρέχουν την ανθρωπιστική βοήθεια που απαιτείται.

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…