Ζημιές σε σπίτια από τη φωτιά στο Γαλατάκι Κορινθίας-Ένας πυροσβέστης στο νοσοκομείο

Τελευταία ενημέρωση 22:30

1400271

Τελευταία ενημέρωση 22:30    Η φωτιά στον οικισμό Γαλατάκι Κορινθίας πήρε πολύ γρήγορα διαστάσεις και τουλάχιστον τρία σπίτια έχουν υποστεί ζημιές. Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και επιχειρούν. Επίσης στο σημείο υπάρχουν υδροφόρες των δήμων της περιοχής κι εθελοντές πολίτες, ενώ οι κάτοικοι με λάστιχα προσπαθούν να προστατέψουν την περιουσία τους.  

Η φωτιά ξεπρόβαλε λίγο μετά τις 6 το απόγευμα από χαράδρα δίπλα στον οικισμό Γαλατάκι, στα Λουτρά Ωραίας Ελένης και οι φλόγες γρήγορα επεκτάθηκαν στα πρώτα σπίτια του οικισμού. Πλέον οι ισχυρές δυνάμεις που επιχειρούν στο σημείο και αποτελούνται από 74 άντρες με 37 οχήματα και 11 άτομα πεζοπόρο τμήμα, κατάφεραν να κάνουν κλοιό γύρω και μπροστά από τα υπόλοιπα σπίτια του οικισμού και με την βοήθεια των ανέμων που κόπασαν, η φωτιά άρχισε να απομακρύνεται από τις κατοικίες. Ωστόσο, οι υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστών αναμένεται να κρατήσουν όλη τη νύχτα. Ενδεικτικό των συνθηκών και της προσπάθειας αυτής, είναι ότι το απόγευμα ένας πυροσβέστης έχασε τις αισθήσεις του, καθώς υπέστη αναπνευστικά προβλήματα και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο.

Ολονύχτια προσπάθεια και στην Μαλεσίνα

Στην περιοχή Μάζι, στην Μαλεσίνα Φθιώτιδας η πυρκαγιά δεν απειλεί πλέον τα σπίτια της κοινότητας, όμως το πύρινο μέτωπο διείσδυσε σε καθαρά πευκόφυτο σημείο προς το βουνό, με αποτέλεσμα η φωτιά να πάρει πολύ μεγάλες διαστάσεις. Στην περιοχή πλέον έχουν ριχθεί στην μάχη με τις φλόγες 54 άντρες της Πυροσβεστικής με 24 οχήματα και 43 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Σε ύφεση η φωτιά στον Αγιόκαμπο

Σε ύφεση βρίσκεται το μέτωπο της φωτιάς στον Αγιόκαμπο Λάρισας που είχε σαν αποτέλεσμα να υποστούν ζημιές δύο σπίτια. Στο σημείο παραμένουν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και επιχειρούν, μέχρι να σβήσουν και οι τελευταίες μικροεστίες και βεβαίως να περιοριστεί ο κίνδυνος τυχόν αναζωπυρώσεων.

Περισσότερες από 45 φωτιές μέσα στην ημέρα-Έγκαιρη επέμβαση σε πυρκαγιά στον Κάλαμο

Ολόκληρη την ημέρα και με δεδομένες τις ακραίες θερμοκρασίες που επικρατούν σχεδόν σε όλη την Επικράτεια η Πυροσβεστική Υπηρεσία αντιμετώπισε περισσότερες από 45 πυρκαγιές. Νωρίς το βράδυ ξέσπασε πυρκαγιά και στην Αττική και συγκεκριμένα σε περιοχή με ξηρά χόρτα στον Άγιο Συμεών Καλάμου, όμως η επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων στο σημείο ήταν άμεση και έτσι σχεδόν αμέσως αντιμετωπίστηκε η φωτιά πριν προλάβει να πάρει διαστάσεις.

ΚΚΕ για διάρρηξη στο Υπουργείο Εσωτερικών: Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει άμεσα εξηγήσεις

kke

ΚΚΕ για διάρρηξη στο Υπουργείο Εσωτερικών: Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει άμεσα εξηγήσεις

«Οι πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης είναι δεδομένες, όσα πορίσματα κι αν εκδώσει για να καλύψει…

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κωπηλασίας: Ασημένιες οι Ζωή Φίτσιου και η Μιλένα Κοντού

kontou fitsiou

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κωπηλασίας: Ασημένιες οι Ζωή Φίτσιου και η Μιλένα Κοντού

Το πρώτο της μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κωπηλασίας, που διεξάγεται στο Ζέγκεντ της Ουγγαρίας, πανηγύρισε…

Διάρρηξη στη Διεύθυνση εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών – Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

w19 124741w20 110449w02 13302322 82031GADA EISODOS800 454

Διάρρηξη στη Διεύθυνση εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών – Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

Tην προανάκριση ανέλαβε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών με τη συνδρομή της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών και…