Στον Μητσοτάκη παραπέμπει ο κατηγορούμενος για τις απειλές στην Παπακώστα

Ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, αφέθηκε μετά την απολογία του ο 63χρονος που κατηγορείται για τα απειλητικά μηνύματα στην υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα για τη συμφωνία των Πρεσπών.

Μητσοτάκης 6

Ο κατηγορούμενος είχε την υποστήριξη συγγενών και φίλων, ενώ στα δικαστήρια ήταν και η πρώην βουλευτή Ραχήλ Μακρή, η οποία -όπως δήλωσε- βρέθηκε εκεί για να του συμπαρασταθεί.

Κατά την απολογία του ο 63χρονος  αρνήθηκε την κατηγορία, αποδεχόμενος ωστόσο ότι έστειλε δύο μηνύματα στο κινητό της υφυπουργού τα οποία ανέφεραν «Έρχεται Γουδί» και «Η Μακεδονία δεν πωλείται».

Τόνισε πως αν εκείνος παραπεμφθεί για το μήνυμα «Έρχεται Γουδή», θα πρέπει να ασκηθεί άμεσα ποινική δίωξη και στον Κυριάκο Μητσοτάκη αφού ο ίδιος το έχει πει εντός του ελληνικού Κοινοβουλίου.

Ο 63χρονος που κατηγορείται για απειλή βίας κατά του πολιτικού Σώματος της Κυβέρνησης της Βουλής, είπε χαρακτηριστικά ότι: «Η φράση “Έρχεται Γουδί” είναι μια ρητορική φράση η οποία παραπέμπει σε απόδοση νομικών ευθυνών και μάλιστα για το συγκεκριμένο ζήτημα έχει ειπωθεί στην ελληνική Βουλή από τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε βάρος του οποίου πρέπει να ασκηθεί άμεσα ποινική δίωξη σε ενδεχόμενο δικής μου παραπομπής» ενώ πρόσθεσε πως «ουδεμία απειλή άσκησης βίας από εμένα προς τη μηνύτρια υφίσταται, αλλά μια έκφραση ρητορικής προσωπικής απόψεως».

Μάλιστα, κατά την απολογία του ζήτησε να δοθεί συμπληρωματική κατάθεση από την κ. Παπακώστα. «Εάν η μηνύτρια θεωρεί ότι η στάση της είναι απόλυτα νόμιμη και σύμφωνη με το καθήκον της ουδένα φόβο είναι δυνατόν να της προκαλέσει ενδεχόμενη μελλοντική δικαστική διερεύνηση του επίδικου ζητήματος και πρέπει συνεπώς για να μην είναι αόριστη η κατηγορία να κληθεί σε συμπληρωματική κατάθεση και να αιτιολογήσει για ποιό λόγο η πιθανότητα άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος της είναι δυνατόν να της προκαλέσει φόβο» αναφέρει στο υπόμνημά του.

Οι συνήγοροί του, Γιώργος Ράπτης και Ιωνάθαν Κωνσταντίνου, δήλωσαν: «Ο εντολέας μας  εξέφρασε μια γνώμη, την οποία μονίμως μετέδωσε σε μια βουλετή του ελληνικού κοινοβουλίου που λέει ότι από τις πράξεις και οι παραλείψεις της μπορεί να οδηγήσουν σε άσκηση ποινικής δίωξης. Ουδέποτε ασκήθηκε βία ή αποπειράθηκε βία. Δεν υπάρχει καμία σχέση με οργανωμένο ή μη σχέδιο, όπως υποστηρίζουν βουλευτές. Η δημοκρατία δεν απειλείται και δεν εκβιάζεται».

Ο γγ της ομοσπονδίας ταξί ξεσπά (;) κατά της Μαρίνας Σάττι: «Το video clip προσβάλλει το επάγγελμα μας» (video)

Καταγραφή 22

Ο γγ της ομοσπονδίας ταξί ξεσπά (;) κατά της Μαρίνας Σάττι: «Το video clip προσβάλλει το επάγγελμα μας» (video)

Επίθεση στο videoclip της Μαρίνας Σάττι έκανε ο γγ της ομοσπονδίας ταξί

Μυστήριο με Γερμανό δισεκατομμυριούχο: Θεωρήθηκε νεκρός το 2021 αλλά ίσως ζει στη Μόσχα με την ερωμένη του

Καταγραφή 21

Μυστήριο με Γερμανό δισεκατομμυριούχο: Θεωρήθηκε νεκρός το 2021 αλλά ίσως ζει στη Μόσχα με την ερωμένη του

Απίστευτα είναι τα όσα συμβαίνουν σχετικά με την εξαφάνιση του Καρλ Έριβαν Χάουμπ το 2018