Newsroom

Newsroom

Στον κλοιό του "Εωσφόρου" και η Ελλάδα

Οι επιστήμονες προειδοποιούν για καταστροφικές πυρκαγιές και μεγάλες ζημιές στις καλλιέργειες, την ώρα που ο Καύσωνας έρχεται στην Ελλάδα.

59855ceb1dc5240a148b4585

Το κύμα καύσωνα με το προσωνύμιο «Εωσφόρος» (Lucifer), είναι προ των πυλών και στην χώρα μας. Οι θερμοκρασίες σε μεγάλα τμήματα της νότιας και της ανατολικής Ευρώπης, ξεπέρασαν τους 43 βαθμούς, ενώ οι χώρες που επλήγησαν περισσότερο ήταν η Ιταλία και τα Βαλκάνια. Η ευρωπαϊκή μετεωρολογική υπηρεσία Meteoalarm εξέδωσε προειδοποιήσεις σε συνολικά 10 χώρες, μεταξύ αυτών και η Ελλάδα.

Συγκεκριμένα σε πολύ υψηλά επίπεδα θα κινηθεί η θερμοκρασία και στη χώρα μας, με την ΕΜΥ να εκδίδει δελτίο επιδείνωσης καιρού και προβλέποντας σταδιακή της άνοδο και τις επόμενες ημέρες. Για το Σαββατοκύριακο η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει στα δυτικά ηπειρωτικά η θερμοκρασία να φτάσει τους 40 και κατά τόπους τους 41 βαθμούς Κελσίου, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 38 με 40 βαθμούς Κελσίου και στα νησιά του Ιονίου τους 37 βαθμούς Κελσίου. Επίσης, όπως αναφέρεται, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, θα διατηρηθούν οι ίδιες καιρικές συνθήκες μέχρι τα μέσα τουλάχιστον της επόμενης εβδομάδας.

Όσον αφορά στην πρόβλεψη κινδύνου πυρκαγιάς για το Σάββατο, θεωρείται πως αυξημένος είναι ο κίνδυνος, μεταξύ άλλων, σε Κρήτη, Λέσβο, Χίο, Σάμο, Ικαρία, περιοχές της Πελοποννήσου και της δυτικής Ελλάδας, την ανατολική Στερεά (περιλαμβανομένης της Αττικής) και την Εύβοια.

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

5653777 1

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

Μετά από επιχείρηση αστυνομικών, εντοπίστηκε το εν λόγω σπίτι, μέσα στο οποίο διέμεναν 14 άτομα…

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Screenshot 2024 04 27 204402

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Στο βίντεο, διάρκειας τριών λεπτών, οι Σίγκελ και Μιράν αναφέρουν τα ονόματά τους, και λένε…