Στον καταυλισμό με το ζόρι: Μεγάλη επιχείρηση της ΕΛΑΣ στη Λέσβο

Η αστυνομία προωθεί τους μετανάστες και πρόσφυγες προς τον νέο καταυλισμό στο Καρά Τεπέ

5145797

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 8 το πρωί μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας για τη μετακίνηση χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών από τους δρόμους και τα κτήματα του Καρά Τεπέ προς τον νέο καταυλισμό στο πρώην πεδίο βολής της περιοχής.

Στην επιχείρηση, που παρακολουθούν οι υπουργοί Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδης και Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκης, συμμετέχουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις μεταξύ των οποίων και 70 γυναίκες αστυνομικοί που μετακινήθηκαν ειδικά για τον σκοπό αυτό στη Μυτιλήνη από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση.

Σύμφωνα με τον διαφαινόμενο σχεδιασμό της επιχείρησης η Αστυνομία αποκλείει τμήματα της διαδρομής όπου ζουν οι μετανάστες και πρόσφυγες και τους προωθεί προς τον νέο καταυλισμό, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Καταγγελίες για βάρβαρη επίθεση των ΜΑΤ

Σύμφωνα με καταγγελία του ΚΕΕΡΦΑ Λέσβου, νωρίτερα η αστυνομία επιτέθηκε με γκλόμπ και χημμικά κατα οικογενιεών προσφύγων με πολλά παιδιά που βρίσκονται στο δρόμο μετά την πυρκαγιά στη Μόρια και ζητούν την μετακίνηση τους στην ενδοχώρα, προκειμένου να καταστείλει τη μαζική κινητοποίηση των χιλιάδων προσφύγων, με πρώτες τις γυναίκες, που αρνούνται το “μάντρωμα” στη νέα δομή.

Δείτε βίντεο:

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…