Στον εισαγγελέα οι συνήγοροι του Νίκου Σ. - Στη διάθεση των δικαστικών αρχών τα στοιχεία του

Στον εισαγγελέα, προκειμένου να γνωστοποιήσουν τα στοιχεία του εντολέα τους και να δηλώσουν ότι είναι στη διάθεση των αρχών, βρέθηκαν οι συνήγοροι του Νίκου Σ., η μαρτυρία του οποίου αποτέλεσε σταθμό για να προχωρήσουν και άλλα θύματα σε καταγγελίες σε βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη.

NewsRoom 24/02/2021 | 13:42

Στον εισαγγελέα, προκειμένου να γνωστοποιήσουν τα στοιχεία του εντολέα τους και να δηλώσουν ότι είναι στη διάθεση των αρχών, βρέθηκαν οι συνήγοροι του Νίκου Σ.,  Γεωργία Παλαιολόγου και Πατρίκιος Πατρικουνάκος.

Όπως δήλωσαν οι δικηγόροι, οι δικαστικές αρχές έχουν στη διάθεσή τους και την καταγγελία που έκανε ο εντολέας τους στο ΣΕΗ, ενώ αναμένεται να γνωστοποιήσουν τα στοιχεία του εντολέα τους και ενώπιον της 19ης τακτικής ανακρίτριας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Σ. είναι ο άνδρας που σε συνέντευξη του στο περιοδικό 2020mag, είχε συγκλονίσει, καταγγέλλοντας πως σε ηλικίας 19 ετών, υποχρεώθηκε να συνευρεθεί ερωτικά με το σκηνοθέτη και με ακόμα ένα νεαρό και ανοίγοντας πρακτικά τον χορό των εξελίξεων που ακολούθησαν από την 6η Φεβρουαρίου.

Λίγο μετά τη δημοσιοποίηση της καταγγελίας του, ο Δημήτρης Λιγνάδης δήλωσε ότι παραιτείται από τη θέση του Διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου.

Πρόκειται για τον τέταρτο άνθρωπο που στρέφεται στη Δικαιοσύνη καταγγέλλοντας βιασμό από τον σκηνοθέτη.

Αν και η υπόθεσή του έχει περάσει το χρόνο παραγραφής για τα κακουργήματα (15 έτη), η Δικαιοσύνη θα κρίνει πως τελικά θα διαχειριστεί τα καταγγελλόμενα από τον Νίκο Σ. Αξίζει να σημειωθεί πως η αρμόδια εισαγγελική αρχή δεν είχε ζητήσει να έρθει σε επικοινωνία με τον Νίκο Σ. υποστηρίζοντας ότι όσα κατήγγειλε ήταν ανεπίσημα, δεν έγινε δηλαδή μήνυση, και πως η πράξη έχει παραγραφεί.