Στον εισαγγελέα η υπόθεση Ζαρούλια, υπόλογος ο Κώστας Τασούλας

Μεγαλώνει το κοινοβουλευτικό φιάσκο με την υπόθεση διορισμού της καταδικασμένης για την εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή, Ελένης Ζαρούλια ως μετακλητής στη Βουλή.

Zaroulia

Ως γνωστόν η υπόθεση προκάλεσε σάλο την περασμένη εβδομάδα με το προεδρείο της Βουλής να αναγκάζεται να μπλοκάρει τον διορισμό. Σήμερα η υπόθεση πήρε νέα τροπή έπειτα από αποκαλυπτικό δημοσίευμα της ιστοσελίδας ieidiseis.gr που παρουσίαζε ντοκουμέντα που έδειχναν ότι ο διορισμός ήταν εξαρχής παράνομος, καθώς υπήρχαν παρατυπίες στον φάκελο της συζύγου του Νίκου Μιχαλολιάκου.

Το θέμα ανέδειξε περαιτέρω ο ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωσή του στην οποία εγκαλούσε την κυβέρνηση, τη Νέα Δημοκρατία, αλλά και τον πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα, συμπεραίνοντας ότι «είτε η κα Ζαρούλια υπέβαλε ψευδή δήλωση και αυτή έγινε αποδεκτή, κάνοντας τα στραβά μάτια πέντε μέρες πριν την ιστορική δικαστική απόφαση για τη Χρυσή Αυγή ή αν δεν υπέβαλε καθόλου τότε προχώρησε η διαδικασία διορισμού της με ελλιπή στοιχεία και “πάγωσε” μετά το σάλο και τις σφοδρές αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία».

Υπό το φως αυτών των εξελίξεων, αργά σήμερα το απόγευμα, ο Κώστας Τασούλας υπέγραψε την οριστική ανάκληση του διορισμού της Ελένης Ζαρούλια, ενώ ανακοινώθηκε ότι η καταδικασμένη για την Χρυσή Αυγή είχε ψευδώς βεβαιώσει την υπηρεσία, όπου κατέθεσε τα δικαιολογητικά και προβλεπόμενες βεβαιώσεις, ότι δεν έχει κώλυμα διορισμού.

Παράλληλα, ο Κώστας Τασούλας, ανακοίνωσε επίσης πως μεταβιβάζεται φάκελος στον εισαγγελέα με τον οποίο θα ζητά την ποινική αξιολόγηση για όποιο αδίκημα τυχόν έχει τελέσει η Ελένη Ζαρούλια κατά την υποβολή των δικαιολογητικών της στη Βουλή.

Κοινοβουλευτικές πηγές ανέφεραν εξάλλου ότι θα διενεργηθεί ΕΔΕ στην αρμόδια διεύθυνση της Βουλής που ήλεγξε τα δικαιολογητικά γιατί δεν εντόπισε την καταφανώς ψευδή βεβαίωσή της.
 

Πηγή:Efsyn

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…