Στον εισαγγελέα η υπόθεση Μπεκατώρου

Θύελλα αντιδράσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έφερε η ανακοίνωση της Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας για τη σεξουαλική κακοποίηση της Μπεκατώρου..Στον αρμόδιο εισαγγελέα βρίσκονται πλέον οι αποκαλύψεις

NewsRoom 16/01/2021 | 12:49

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε η στάση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας για τη σοκαριστική εξομολόγηση της Σοφίας Μπεκατώρου, που κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα βιασμού από παράγοντα της Ομοσπονδίας όταν ήταν 22 ετών.

Σε ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας χαρακτήρισε τη σεξουαλική βία που υπέστη η χρυσή ολυμπιονίκης ως «δυσάρεστο περιστατικό», καλώντας τη μάλιστα να καταγγείλει συγκεκριμένα ποιος ήταν ο δράστης της επίθεσης.

Αντίστοιχα, ερωτηματικά προκάλεσε η στάση του Αντώνη Δημητρακόπουλου, προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας, ο οποίος για δυόμιση δεκαετίες βρίσκεται στη συγκεκριμένη θέση και άρα ήταν αυτός που ηγούνταν της ομοσπονδίας κατά τη χρονική στιγμή που η Σοφία Μπεκατώρου υπέστη την κακοποίηση αυτή.

O κ. Δημητρακόπουλος αναρωτήθηκε γιατί η αθλήτρια δεν κατήγγειλε την κακοποίησή της νωρίτερα, ενώ αμφισβήτησε ότι συνέβη η σεξουαλική επίθεση εις βάρος της.

Οργή στο Twitter


H Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας δέχτηκε τα «πυρά» του Twitter για την αμφιλεγόμενη – αν μη τι άλλο – στάση της στη σοβαρότατη καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου.

Στον εισαγγελέα η υπόθεση

Στον αρμόδιο εισαγγελέα βρίσκονται πλέον οι αποκαλύψεις της Σοφίας Μπεκατώρου για τη σεξουαλική κακοποίηση που καταγγέλλει ότι είχε υποστεί όταν ήταν νέα αθλήτρια από παράγοντα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, ο οποίος εξακολουθεί να παραμένει στη διοίκηση. Η αθλήτρια αναφέρθηκε με λεπτομέρειες στα καταγγελλόμενα κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής ημερίδας, με θέμα «Start to Talk/Σπάσε τη Σιωπή – Μίλησε, Μην Ανέχεσαι», στο πλαίσιο του προγράμματος του Συμβουλίου της Ευρώπης για την «Προστασία των Παιδιών στον Αθλητισμό».